Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Διαρροή τοξικού αερίου στην Άκαμπα της Ιορδανίας

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Ιορδανία και τουλάχιστον 250 τραυματίστηκαν αφού μια δεξαμενή ανατράπηκε στο λιμάνι της Άκαμπα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ένα τοξικό αέριο, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Η διαρροή προκλήθηκε όταν μια δεξαμενή που περιείχε 25 τόνους αερίου χλωρίου, η οποία επρόκειτο να εξαχθεί στο Τζιμπουτί, έπεσε κατά τη μεταφορά της σε ένα πλοίο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της κρατικής τηλεόρασης στο Twitter, φαίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπάει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ένα κιτρινωπό νέφος υψώνεται στον αέρα και όλοι τρέχουν να καλυφθούν.

Δείτε το βίντεο

Ο πρωθυπουργός Μπίσερ Αλ Χασάουνεχ έφτασε στην Άκαμπα και κατευθύνθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους τραυματίες. Ο πρωθυπουργός συγκρότησε επίσης μια ερευνητική επιτροπή, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, που θα αναλάβει να διερευνήσει το δυστύχημα.

Η Άκαμπα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας, από το οποίο περνούν τα περισσότερα προϊόντα που εισάγονται ή εξάγονται από το βασίλειο.

Οι υγειονομικές αρχές της πόλης ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έχουν σταλεί στην Άκαμπα αεροπλάνα για να παραλάβουν όσους ενδεχομένως χρειαστεί να φύγουν από την πόλη.

protothema.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΟΣΜΟΣ