Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαιτησία, αποχή και ξυλοδαρμός…

Μετά το περιστατικό στην Τουρκία, με τον διαιτητή… Ξύπνησαν μνήμες απο γεγονότα της Ελλάδας που σημάδεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο….
Πάμε στο 2002, όταν είδαν τηλεθεατές από όλο τον κόσμο, σε… ζωντανή μετάδοση τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Ευθυμιάδη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του «τριφυλλιού» και αποχώρησε μέσα στα αίματα. Το πέναλτι που πήραν οι Πειραιώτες στο 90′ του αγώνα της Λεωφόρο, προκάλεσε την οργή των γηπεδούχων.
Το 2009, άγνωστοι έκαψαν τη μηχανή του βοηθού διαιτητή της Super League, Αντώνη Καρατζίκα.
Παραμένουμε στην ίδια χρονιά, ο Απόστολος Αμπάρκιολης έπεσε θύμα επίθεσης στο κατάστημα του. Ο διαιτητής δούλευε σε κατάστημα ανδρικών ρούχων. Στον Δαλούκα τον εν λόγω διαιτητή τοποθετήθηκε βόμβα.
2010, ο βοηθός διαιτητή στον αγώνα Λεβαδειακός – Ξάνθη, ονόματι Βασιλειάδης, δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι άγνωστοι τον χτύπησαν στο χέρι και του έσπασαν δύο δάχτυλα.
2011, ο Τάσος Σιδηρόπουλος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Ο επόπτης Σπύρος Τρύφωνας δέχθηκε επίθεση από οπαδούς στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. 20 οπαδοί, με μηχανάκια, του την είχαν στήσει… καρτέρι και όταν τον είδαν να βγαίνει από το αεροδρόμιο του όρμησαν με γροθιές και κλωτσιές.
2010 «έσκασε» χειροβομβίδα, στο ταξιδιωτικό γραφείο σε πολυκατοικία, που ανήκει στον Κύρο Βασσάρα. Την ίδια χρονιά δέχτηκε επίθεση στα Καμίνια από τέσσερις αγνώστους. Έβγαινε από ταξί όταν οι τέσσερις άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά.
Ο Κωνσταντινέας είχε δεχθεί τρεις επιθέσεις στον φούρνο του μέσα σε ένα χρόνο. Μάλιστα σε μια από αυτές το αρτοποιείο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από βόμβα που ανατινάχτηκε.
Προφανώς και υπάρχουν αρκετά ακόμα περιστατικά και φυσικά υπάρχουν και άλλα συμβάντα και με παλαίμαχους διαιτητές. Αλλά το κερασάκι στην τούρτα… Ένα συμβάν που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο και με τον Έλληνα ρέφερι να πηγαίνει σε νοσοκομείο όπου έκανε ράμματα στο κεφάλι και είχε πρήξιμο στο πόδι. Ο Τζήλος ήταν ο λόγος που οι διαιτητές κατέβηκαν σε αποχή από τους αγώνες της Super League.
Αμέσως χρειαζόμαστε νόμους και, τιμωρίες! Μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, την δουλειά τους κάνουν. Αρκεί να παίζουν 50-50, της ομάδες…

Αγγελική Σαρίκ. 13/12/23

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΕΒΕΛΗΣ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Επιστρέφει στα δρομολόγια το Πρέβελης

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ