Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων από το Χουμέρι

Από το Χουμέρι ξεκίνησαν σήμερα οι κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα μετά από το σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη 2021.

Πρόκειται για κατεδαφίσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται, στα πλαίσια της διαδικασίας που είχαν ακολουθήσει και ολοκληρώσει οι ιδιοκτήτες τους, όπως αυτή έχει καθοριστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Οι κατεδαφίσεις των κτιρίων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, τόσο στο Χουμέρι, όσο και στο Αρκαλοχώρι, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή θα συνεχιστούν οι εργασίες με την κατεδάφιση τεσσάρων ετοιμόρροπων κτιρίων στο Χουμέρι, ενώ η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου για όλα τα επικινδύνως ετοιμόρροπα ακίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

“Οι διαδικασίες κατεδάφισης των επικίνδυνων κτισμάτων αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για το Δήμο μας. Είναι γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς για την άμεση αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό. Καλώ και τους πολίτες να βοηθήσουν σε αυτό, δίδοντας τη συγκατάθεση τους προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ