Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Γ.Πριγκόζιν: Δυστύχημα ή δολοφονία;

Μετά την επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης της Wagner, αλλά και της ανταρσίας κατά της νόμιμης ρωσικής ηγεσίας και του Β.Πούτιν προσωπικά, Γεβγένι Πριγκόζιν, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα έξω από τη Μόσχα, όλοι αναρωτιούνται εάν επρόκειτο για δολοφονία ή για δυστύχημα.
Αν ήταν δολοφονία ποιος τον σκότωσε; Οι Ουκρανοί όπως ισχυρίζεται ο πολιτικός αναλυτής και πρώην σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Μάρκοφ;
«Η δολοφονία του Γ.Πριγκόζιν είναι το κυριότερο επίτευγμα του Κιέβου. Όλοι οι εχθροί της Μόσχας θα χαρούν», είπε χαρακτηριστικά στο Al Jazeera.
Οι ίδιοι οι Ρώσοι με εντολή του Β.Πούτιν;
Πολλοί είχαν εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι ο Β.Πούτιν δεν είχε αντιδράσει αλλά είχε αφήσει να «περάσει» χωρίς άμεσες συνέπειες για τον Γ.Πριγκόζιν η ανταρσία του, αλλά φαίνεται ότι για άλλη μια φορά ο Ρώσος ηγέτης δρα με «κρύο αίμα».
Eκτός και αν κάποιοι πιστεύουν ότι πραγματικά ήταν ένα «τυχαίο αεροπορικό δυστύχημα» ο θάνατος του ηγέτη της Wagner.
Ήδη δίνουν και παίρνουν πληροφορίες ότι πρόκειται για κατάρριψη από ρωσικό πύραυλο, αν και δεν επιβεβαιώνονται.
Μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο για δύο μεγάλες εκρήξεις πριν σπάσει το φτερό του αεροσκάφους που άρχισε να πέφτει από τον ουρανό.
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει πως μπορεί να συγχωρέσει τα πάντα εκτός από την προδοσία.
Εάν δεχτούμε την εκδοχή του ατυχήματος, τότε θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως αυτό συνέβη.
Τεχνικό πρόβλημα; Το κατέρριψαν κατά λάθος με πύραυλο οι Ρώσοι; Αν το κατέρριψαν γιατί έγινε αυτό; Το πέρασαν για εχθρικό αεροσκάφος;
Η υπόθεση θυμίζει περισσότερο παλιές κινηματογραφικές κατασκοπικές ταινίες.
Και αυτό το λέμε γιατί υπήρχε και δεύτερο αεροσκάφος της Wagner με το οποίο θα μπορούσε να πετάξει ο επικεφαλής της PMC ‘Wagner’ Yevgeny Prigozhin με τον αριθμό ‘RA-02748’, το οποίο ακολούθησε τη συντριβή του σκάφους ‘RA-02795’ στην περιοχή Tver και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο έδαφος του ιδιωτικού αεροδρομίου ‘Ostafyevo’ στη Νέα Μόσχα. .
Το αεροσκάφος Embraer ERJ-135BJ Legacy 650 με αριθμό RA-02748 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ostafyevo κοντά στη Μόσχα και σε αυτό, σύμφωνα με πηγές της ρωσικής ειδησεογραφικής σελίδας Readovka, μπορούσε να πετάξει ο Yevgeny Prigozhin, ο οποίος προηγουμένως μπορεί  να είχε κάνει check-in στο ένα αεροσκάφος για τη δική του ασφάλεια και εκείνη τη στιγμή να βρισκόταν στο άλλο.
Πολύ περίεργη υπόθεση σίγουρα, αλλά τι

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΚΟΣΜΟΣ