Connect with us

TRAVEL

Γυναίκα με σοβαρή αναπηρία όρασης ταξίδεψε στη Θάσο: Μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσει για τον… λάθος λόγο

Η γυναίκα ταξιδεύει συχνά και είναι η πρώτη φορά που της συνέβη να την… ξεχάσουν-Τη βοήθησε μόνον ένα μέλος του πληρώματος του ferry boat και επιβάτες-Η περιγραφή της περιπέτειας της γυναίκας από τον Μάκη Κρεμμύδα

Tο ταξίδι ανθρώπων με αναπηρίες με μέσα μεταφοράς δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Για την ακρίβεια, δεν είναι σχεδόν ποτέ και αυτό επιβεβαιώνει και η περιπέτεια μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή αναπηρία όρασης και αποφάσισε να ταξιδέψει στη Θάσο, εκφράζοντας στο τέλος του ταξιδιού την απογοήτευσή της, καθώς, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμμύδας, ο οποίος περιγράφει το γεγονός, είναι η πρώτη φορά που της συνέβη να την… ξεχάσουν, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «είναι λυπηρό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια συμβάντα, τα οποία δεν τιμούν κανέναν και δυσφημούν τον τόπο μας».

Η περιγραφή του γεγονότος από τον Μάκη Κρεμμύδα

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 η φίλη μας Μαριάννα από τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει σοβαρή αναπηρία όρασης αποφάσισε να επισκεφτεί συγγενικά της πρόσωπα στο νησί της Θάσου. Η συγκεκριμένη κυρία να σημειωθεί πως είναι άριστη χρήστρια του λευκού μπαστουνιού. Έφτασε στην πόλη μας και με τη συνοδεία του οδηγού του ταξί έφτασε μέχρι τα εκδοτήρια των ferry boats.

Αφού παρέλαβε τα εισιτήριά της ζήτησε την υπηρεσία συνοδείας, ώστε να συνοδευτεί με ασφάλεια στο ferry. Τότε διαπίστωσε ότι τέτοια υπηρεσία δεν υπήρχε. Ύστερα από κινητοποίηση, βρέθηκε μέλος του πληρώματος του εν λόγω πλοίου που τη συνόδευσε μέχρι το σαλόνι, αφού πρώτα τοποθέτησε την βαλίτσα στον χώρο αποσκευών.

Προς έκπληξή της καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το αν χρειάζεται κάτι, όπως επίσης και κατά τη διαδικασία αποβίβασης δεν εμφανίστηκε κάποιος για να τη βοηθήσει να εξέλθει από το πλοίο. Έτσι, ΜΟΝΗ της με τη βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, εντόπισε την πόρτα του σαλονιού και οδηγήθηκε από τις σκάλες στην έξοδο με τη βοήθεια άλλων επιβατών οπού και παρέλαβε τη βαλίτσα της και εξήλθε από το ferry όπου συνάντησε τους οικείους της.

Η απογοήτευσή της ήταν μεγάλη και για αυτό μας διηγήθηκε την περιπέτειά της, λεγοντάς μας ότι ταξιδεύει συχνά με διάφορα μέσα και πως είναι η πρώτη φορά που της συνέβη να την ξεχάσουν.

Παρόλο που γίνονται προσπάθειες για την προσβασιμότητα και τη διευκόλυνση των ΑμεΑ στις μετακινήσεις τους, δυστυχώς αντιμετωπίζονται αδυναμίες των υπηρεσιών και των εταιρειών του πορθμείου να αντιληφθούν και να εξυπηρετήσουν τα ΑμεΑ γενικότερα και ειδικότερα.

Δεδομένου ότι η Καβάλα και η Θάσος δέχονται μεγάλο όγκο επισκεπτών κάθε χρόνο είναι λυπηρό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια συμβάντα, τα οποία δεν τιμούν κανέναν και δυσφημούν τον τόπο μας!  kavalapost.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in TRAVEL