Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Σκληρή δουλειά για τη αναγέννηση του αγροδιατροφικού τομέα

«Θα εργαστούμε όλοι σκληρά για την αναγέννηση του αγροδιατροφικού τομέα» δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο, δεν έχουμε δικαίωμα να μην είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό μετά και την ισχυρή εντολή που πήραμε».

Χαρακτήρισε τον εαυτό του «θιασώτη του αποτελέσματος» προαναγγέλλοντας σκληρή δουλεία για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα. Ανέφερε πως «αποτελεί χρέος μας να δικαιώσουμε απόλυτα την εντολή να συνεχίσει η χώρα σταθερά, τολμηρά και μπροστά. Είναι μεγάλη η ευθύνη να δώσουμε δυναμική ώθηση στην “ατμομηχανή” του πρωτογενούς τομέα, που τόσο νευραλγικό ρόλο διαδραματίζει για την Ελλάδα μας».

Ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Τσακίρη, «για τη ζεστή υποδοχή και ενημέρωση» αλλά και τους «προκατόχους μου κ.κ. Βορίδη, Λιβανό και Γεωργαντά, για το έργο που μας έχουν κληροδοτήσει». Πρωταρχικός στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, είναι να «είμαστε σε συνεχή επαφή με τους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «θα είμαστε εκεί στα χωράφια και στις μονάδες για να δώσουμε λύσεις».

 

Μιλώντας για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα, ο υπουργός τόνισε πως «είναι παγκοσμίως γνωστά για την κορυφαία ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες» σημειώνοντας ότι «αποτελούν το ισχυρό μας “όπλο” για περαιτέρω εξωστρέφεια και περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα». Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Τσακίρης, κατά την τοποθέτησή του, η οποία έγινε διαδικτυακά καθώς ο ίδιος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για διεθνές συνέδριο, είπε ότι «τέλειωσε ένα μικρό ταξίδι που είχαμε για ένα μήνα. Καταφέραμε πολλά αυτό το μήνα».

Μεταξύ των βημάτων που έγιναν, όπως είπε, είναι η έναρξη της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων του ΟΣΔΕ αλλά και η γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. «Ξεκινάμε από σήμερα έναν μεγάλο αγώνα γιατί η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της είναι εδώ» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσιος Σταμενίτης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες «ώστε περισσότεροι νέοι άνθρωποι να προσχωρήσουν στην πρωτογενή παραγωγή». Τέλος, για ένα παραδοσιακό αλλά παράλληλα σύγχρονο υπουργείο που έχει να κάνει με ένα αντικείμενο το οποίο είναι συνυφασμένο με το μέλλον της χώρας μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ