Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Αρναουτάκης και Λαμπρινός συναντήθηκαν με την πρέσβη της Ιρλανδίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Ελλάδα η πρέσβης της Ιρλανδίας, Iseult Fitzgerald πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό. 

Το παρών στην επίσκεψη της σε Περιφέρεια και Λότζια έδωσε και ο επίτιμος πρόξενος της Ιρλανδίας στην Κρήτη Γιάννης Ξενικάκης.

Συνάντηση στην Λότζια

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή και η επισιτιστική κρίση. Παράλληλα η κα Fitzgerald έκανε αναφορά στο υψηλό επίπεδο σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ σημείωσε και την δυναμική που παρουσιάζουν τα αγροτικά κρητικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού και την υψηλή διατροφική τους αξία.

Ο Δήμαρχος έθεσε και το θέμα της περαιτέρω αύξησης της τουριστικής κίνησης από την Ιρλανδία προς την Κρήτη, καθώς ο τουρισμός αποτελεί για το Ηράκλειο βασικό οικονομικό πυλώνα.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

 

Συνάντηση στην Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την Πρέσβη στη Κρήτη, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού από την Ιρλανδία στο νησί μας, όπως επίσης ο πρωτογενής τομέας.

Μάλιστα η κα. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρητική Διατροφή και τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στο νησί. Επίσης στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα αναπτυξιακά και οικονομίας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την επίσκεψη την Πρέσβη της Ιρλανδίας, τον επίτιμο Πρόξενο κ. Ξενικάκη, και ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ