Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποσελέμης: Γέμισε ξανά νεκρά ψάρια

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν το Σάββατο πολίτες που επισκέφθηκαν την περιοχή του Αποσελέμη, στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποίησαν στο σημείο στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, φαίνεται ότι ο θάνατος των ψαριών οφείλεται στο γεγονός ότι έχει κατέβει η στάθμη του νερού, έχει αποκοπεί η ροή προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τα ψάρια να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα περιβάλλον με έλλειψη οξυγόνου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας.

Με την εκτίμηση αυτή συμφωνεί και ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο οποίος είπε επίσης στην ΕΡΤ ότι τις προηγούμενες ημέρες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν και σε άλλα σημεία, ψηλότερα, στην περιοχή του φράγματος Αποσελέμη.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυλούρη, σήμερα θα ληφθούν δείγματα, τα οποία θα σταλούν στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΒΥΚ), προκειμένου να αναλυθούν εργαστηριακά και να αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου των ψαριών, να διευκρινιστεί αν όντως, όπως φαίνεται, πρόκειται για την επανεμφάνιση του φαινομένου της ερυθράς παλίρροιας ή αν υπάρχει θέμα ρύπανσης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ