Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες εξαπατούν ιερείς στην Κρήτη – Τους τάζουν ότι κληρονόμησαν λεφτά από πλούσια ηλικιωμένη

Ο απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει 9.000 ευρώ από λογαριασμό ανυποψίαστου – Πώς τους έπεισε να του δώσουν τους κωδικούς του λογαρισμού τραπέζης

Με πρόσχημα το άνοιγμα της διαθήκης της πλούσιας μακαριστής Σοφίας Μουρτζάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης, άγνωστοι επικοινωνούν με ιερείς τοπικών ενοριών προσπαθώντας να τους πείσουν πως η εκκλησία τους είναι αποδέκτης μιας μεγάλης δωρεάς της τάξεως των 10.000 ευρώ.

Με την μέθοδο αυτή οι απατεώνες έχουν ήδη καταφέρει να εξαπατήσουν μεταξύ άλλων και τον εφημέριο του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας αποσπώντας από τον λογαριασμό της εκκλησίας χρηματικό ποσό των 9χιλ ευρώ. Ο ιερέας  μετά την επικοινωνία του “Θανάση” μαζί του πείστηκε, ενώ στη συνέχεια ο άγνωστος του έστειλε μήνυμα με link ζητώντας του να γράψει τους κωδικούς του λογαριασμού της εκκλησίας. Για να γίνει πιστευτός έστειλε και μια ψεύτικη, όπως αποδείχθηκε, σελίδα της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Μετά τον πατέρα Γεώργιο από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας οι ίδιοι απατεώνες έβαλαν στο «μάτι» και τον εφημέριο του ιερού ναού του Άγιου Παϊσίου πατέρα Δημήτριο ο οποίος μίλησε στο protothema.gr: «Πρώτη φορά επικοινώνησαν μαζί μου το απόγευμα του Σαββάτου. Ευτυχώς είχε προλάβει ο πατέρας Γεώργιος να με ενημερώσει για την εξαπάτηση οπότε ήμουν υποψιασμένος αλλά κι από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις» αναφέρει ο ιερέας και προσθέτει :

«Με κάλεσε ξανά και τώρα πριν από πέντε λεπτά το ίδιο πρόσωπο για την υποτιθέμενη δωρεά που ήθελε να κάνει στην εκκλησία μας των 10.000 ευρώ από την διαθήκη της αείμνηστης, όπως την αναφέρει, Σοφίας Μουρτζάκη. Του είπα να μιλήσουμε λίγο αργότερα και κάλεσα απευθείας της αστυνομία, ώστε αν με καλέσει ξανά να καταφέρουμε να τον εντοπίσουμε».

Για όλα τα περιστατικά εξαπάτησης καθώς και για την μεθοδολογία των απατεώνων έχει ενημερωθεί και η Αρχιεπισκοπή :

«Έχω ενημερώσει την αστυνομία, την Aρχιεπισκοπή που αναμένουμε μέσα στην ημέρα να βγάλει σχετική εγκύκλιο γιατί ήδη από τους ιερείς που γνωρίζω μαζί με εμένα, ο συγκεκριμένος έχει πει την ίδια ιστορία σε άλλα τρία άτομα μέσα σε λίγες ώρες. Από τον πρώτο κατάφερε να αποσπάσει μέσα από το λογαριασμό 9χιλ ευρώ».

Σύμφωνα με τον πατέρα Δημήτριο ο εντοπισμός των απατεώνων είναι θέμα χρόνου:

«Πιστεύω πως ο εντοπισμός τους είναι θέμα χρόνου. Στην δική μου την περίπτωση ήθελε να κάνει δωρεά της τάξεως των 10χιλ ευρώ το βράδυ του Σαββάτου. Ήθελε να την καταθέσει είτε σε λογαριασμό της ενορίας, είτε σε προσωπικό μου λογαριασμό. Μάλιστα με ρωτούσε συνεχώς αν έχω κωδικούς ebanking, ώστε να δω και απευθείας την κατάθεση του. Βιαζόταν ήθελε να κάνει άμεσα την κατάθεση γι αυτό ζητούσε τον αριθμό IBAN. Του είπα πως αυτό δεν είναι κάτι απλό, καθώς έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα το συμβούλιο για την δωρεά, ο λογιστής, όλοι. Ναι μεν υπήρχε το ιστορικό της εξαπάτησης του ιερέα από την Αγία Τριάδα, ωστόσο δεν γνώριζα αν ήταν το ίδιο άτομο από πίσω. Κάθε ενορία δέχεται δωρεές από τους πιστούς. Δεν είναι κάτι σπάνιο. Στην δική μας την περίπτωση είναι κάτι σύνηθες γιατί κάνουμε την ανέγερση του νέου μας ναού του Αγίου Παϊσίου, οπότε έχουμε δεχτεί και δεχόμαστε κάποιες δωρεές για τον σκοπό αυτό».

Σύμφωνα με το σχέδιο της εξαπάτησης για την δωρεά ευθύνεται η πλούσια ηλικιωμένη Σοφία Μουρτζάκη, η οποία μετά τον θάνατο της άφησε μέρος της περιουσίας της σε εκκλησίες και ιδρύματα: «Χρησιμοποιεί το όνομα της ίδιας μακαριστής σε όλες τις περιπτώσεις που έχει προσπαθήσει να εξαπατήσει. Με το όνομα της Σοφίας Μουρτζάκη καλεί και λέει τα δικά του. Έτυχε να έχουμε κάποια κυρία Σοφία στην ενορία μας οπότε με έβαλε σε σκέψεις. Ευτυχώς είχα ενημερωθεί για την εξαπάτηση και έκανα τα πάντα για να κερδίσω χρόνο. Μάλιστα για να μην φορολογηθεί η εκκλησία μου πρότεινε να κάνει κατάθεση σε προσωπικό μου λογαριασμό κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να κάνω. Είναι κρίμα να εξαπατούν έτσι τον κόσμο για παράνομο πλουτισμό, αλλά θέλει προσοχή απ όλους».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ