Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αναλαμβάνει υπουργός Μεταφορών ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη θέση του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης φέρεται να αναλαμβάνει νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στη θέση του παραιτηθέντος, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με στενούς του συνεργάτες, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την επιστροφή του από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ασκεί καθήκοντα υπουργού Επικρατείας και τώρα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κώστας Καραμανλής: Παραιτήθηκε από υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Την παραίτησή του υπέβαλε μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Με δάκρυα στα μάτια οι δηλώσεις του
Με δάκρυα στα μάτια οι δηλώσεις του πρώην πλέον υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή από το σημείο της τραγωδίας. «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί».

Ο Κώστας Καραμανλής που έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, μιλώντας με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε:

«Είναι θλιβερή μέρα. Όλοι όσοι έχουμε βρεθεί εδώ, εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη, οι σκηνές είναι συγκλονιστικές. Οι σκέψεις όλων είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και διαφάνεια τα αίτια αυτού του τραγικού συμβάντος. Ό,τι πούμε τώρα θα είναι πρώιμο και στην ουσία με αυτό τον τρόπο βεβηλώνουμε τους ανθρώπους που χάνουμε. Να δείξουμε όλοι μας ψυχραιμία και να μείνουμε σε αυτό. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ