Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέες ανατιμήσεις – Τί θα ακριβύνει και πόσο – “Εκτοξεύθηκε” η τιμή της φέτας

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. Και όλα αυτά την ώρα που οι υπάρχουσες ανατιμήσεις βαραίνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό ο οποίος έχει εκτροχιαστεί όσο ποτέ άλλοτε.

Χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες με τον μισθό να φτάνει μόνο για τις πρώτες 15 με 18 ημέρες του μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιστημονικού σωματείου logistics Νεκτάριο Κανακαράκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, από 1ης Απριλίου οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα και όπως είπε, θα υπάρξει ανατίμηση της τάξεως του 5% στο ρύζι ενώ μεγαλύτερη θα είναι η ανατίμηση που θα υπάρξει στα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως είναι η φέτα και άλλα, η οποία θα φτάσει το 8 με 9%.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η ανατίμηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα έως σήμερα αγγίζει το ποσοστό του 45% με συνέπεια όπως δήλωσε ο κ. Κανακαράκης αρκετοί καταναλωτές να έχουν μειώσει την κατανάλωση της γνήσιας φέτας και να έχουν στραφεί σε παράγωγα του προϊόντος που είναι φθηνότερα.

Μεταξύ των ανατιμήσεων που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα είναι και η ανατίμηση κατά 4 έως 6% στα υγρά απορρυπαντικά και τη σκόνη, 3% θα αυξηθούν οι σκοροκτόνες κρεμάστρες ενώ 4% θα είναι η ανατίμηση που θα υπάρξει στα δημητριακά.

Από τις ανατιμήσεις δεν θα λείψουν και τα αλλαντικά τα οποία θα αυξηθούν κατά 4% ενώ τα παγωτά θα πάρουν μία ανατίμηση της τάξεως 10 με 20%. Συγκεκριμένα το 20% αφορά στις πολυτελείς συσκευασίες ενώ το 10% αφορά σε ατομικό παγωτό όπως είναι τα ξυλάκια και τα χωνάκια.

Αντιθέτως σύμφωνα με τον κ. Κανακαράκη μείωση κατά 2% θα υπάρξει στην τιμή των μπαχαρικών αλλά και στον κατεψυγμένο κιμά η τιμή του οποίου θα μειωθεί κατά 3 – 4%. Επίσης μικρές μειώσεις θα δούμε σε ορισμένα προϊόντα καθαρισμού προσωπικής φροντίδας.

Ο πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου logistics εκτιμά ότι η αποκλιμάκωση στην τιμή των προϊόντων θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ωστόσο όπως είπε οι τιμές δεν θα γυρίσουν στα παλιά επίπεδα.

Πηγή:ekriti.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ