Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται επίδομα βενζίνης 2023

Πάνω από τα 2 ευρώ αναμένεται να φτάσει μετά το Πάσχα η τιμή της βενζίνης και πλέον όλα είναι ανοιχτά για ένα νέο Fuel Pass. Θα πρόκειται -εάν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο- για τον τρίτο γύρο στο επίδομα βενζίνης που ξεκίνησε να μοιράζεται πέρσι, στην αρχή της ενεργειακής κρίσης, προκειμένου να «μαζευτεί» η τεράστια αύξηση στην αντλία.

Ξαφνικά, μάλιστα, άρχισαν να πέφτουν «βροχή» και οι ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς, καθώς ήδη φαίνεται ότι η τιμή έχει πάρει την ανιούσα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ΟΠΕΚ πήρε την απόφαση να μειώσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου και αυτή η εξέλιξη είναι που πρόκειται να επηρεάσει τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια. Κάτι που παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στις αρχές Απριλίου στα Παραπολιτικά 90,1 – στον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή- ο κ. Σταϊκούρας είπε χαρακτηριστικά:

«Προφανώς οι αναταραχές που γίνονται στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και προέρχονται από πολλές διαφορετικές πηγές, έχουν επιπτώσεις και στη χώρα μας. Βεβαίως οι επιπτώσεις συναρτώνται πάντα από το πώς η Κυβέρνηση και η κοινωνία έχουν αντιμετωπίσει με επάρκεια τις προηγούμενες κρίσεις.

Δηλαδή κατά πόσο έχουμε χτίσει ισχυρά θεμέλια ώστε να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες τέτοιων εξελίξεων. Η απόφαση του ΟΠΕΚ ήταν κάτι που είχαμε στο μυαλό μας. Πάντα λέγαμε ότι το 2ο τρίμηνο του 2023, για διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα η εκτόξευση της ανάπτυξης στην Κίνα, μπορεί να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου. Για αυτό πρέπει να έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις κρίσεις μελλοντικά».

Αυτός είναι και ο λόγος που επανέρχονται στο τραπέζι και τα σενάρια αλλά και οι ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, για το ενδεχόμενο να δούμε έναν νέο γύρο Fuel Pass, παρότι είχε τονιστεί ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψει ένα τέτοιο μέτρο στήριξης. Το «ανοιχτό παράθυρο» ήρθε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass».

Επίδομα βενζίνης: Ποιοι ήταν οι δικαιούχοι στο τελευταίο Fuel Pass
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο επίδομα βενζίνης το περσινό Πάσχα, δικαιούχοι ήταν μόνο όσοι είχαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ στο Fuel Pass 2 διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι και τα 45.000 ευρώ.

Τα ποσά για τον νέο γύρο του Fuel Pass με έκδοση ψηφιακής κάρτας στο κινητό είναι τα εξής:

  • 100 ευρώ για τα Ι.Χ. στα νησιά
  • 70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
  • 60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 80 ευρώ για τα Ι.Χ. στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αν, όμως, επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το bonus των 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:

  • 85 ευρώ για τα Ι.Χ. στα νησιά
  • 55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
  • 45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 65 ευρώ για τα Ι.Χ. στην υπόλοιπη Ελλάδα

ieidiseis.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ