Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το πρωί της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε για πτώση αεροσκάφους F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανραβίδας.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες το διθέσιο F-4 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευτόταν από ακόμη ένα Phantom, κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Το αεροσκάφος ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος. Παράλληλα δεν είναι σαφές το πότε συνέβη το αεροπορικό ατύχημα, αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Το αεροσκάφος F-4E Phantom II, που κατέπεσε ανήκει στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού και εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, βρέθηκε πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες αλλά θα αποχωρήσει γιατί εξαντλούνται τα καύσιμά του

Παράλληλα προς την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους κινούνται πλωτά με βάση οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα). Στις έρευνες λαμβάνει μέρος, επίσης, και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τέσσερα πλωτά, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ