Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Με παρέμβαση Καλογερή ξεκινάει η προώθηση των μεταναστών στην Αθήνα

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των μεταναστών που προς το παρόν βρίσκονται στην Παλαιόχωρα, τμηματικά, στην Αθήνα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από σειρά παρεμβάσεων του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, ο οποίος είχε επαφές την Παρασκευή με το υπουργείο Μετανάστευσης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία.

Ο αντιπεριφερειάρχης πίεσε προς την κατεύθυνση να βρεθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής στο οποίο θα προωθηθούν.

Οι μετανάστες αναμένεται να αρχίσουν να προωθούνται προς Αθήνα σε ομάδες, καθώς δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν ταυτόχρονα και οι 476.

Έπειτα από την απαγγελία κατηγοριών στους επτά συλληφθέντες για διακίνηση, μπορεί πια να εκδοθεί απαλλαγή για τους υπόλοιπους, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν πλέον να μετακινηθούν.

Στο μεταξύ, οι μετανάστες παραμένουν για τρίτη ημέρα στο πλοίο “Σαμαριά”, σε συνθήκες απόλυτα ακατάλληλες για μακροχρόνια διαβίωση, πράγμα που είχε επισημάνει νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης.

Τα τελικά στοιχεία της καταμέτρησης έχουν ως εξής: Συνολικά στο πλοιάριο επέβαιναν 483 άτομα, εκ των οποίων 336 άνδρες, 10 γυναίκες, 128 ανήλικα αγόρια και 9 ανήλικα κορίτσια.  Έξι ενήλικες και ένας ανήλικος συνελήφθησαν ως διακινητές.

zarpanews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ