Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Καταγγέλλουν περιβαλλοντική καταστροφή λόγω έργου – “Στα κάγκελα” κάτοικοι του Αζωγυρέ | Photos

Μηνυτήρια αναφορά και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και τις δυσβάστακτες συνθήκες ζωής στο χωριό Αζωγυρές στην Παλαιόχωρα στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικος της περιοχής, Ευτύχης Κουκουτσάκης.

Αιτία, όπως αναφέρει, είναι η δράση του εργολάβου που εκτελεί το έργο αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Αγία Ειρήνη -Καμπανός – Ροδοβάνι – Τεμένια -Αζωγυρές για την Περιφέρεια Κρήτης, Μιλάει για καταστροφή δασικής έκτασης, για ανεξέλεγκτες εκρήξεις, επιχωματώσεις ρεμάτων, κάλυψη με μπάζα ποταμού, διακοπή κυκλοφορίας σε οδό χωρίς να έχει τοποθετηθεί σήμανση κ.α.

Ταυτόχρονα, άλλος κάτοικος, ο κ. Λακιωτάκης, απέστειλε προς πρωτοκόλληση σε σειρά υπηρεσιών και αρχών αίτημα για λήψη μέτρων όπως νόμος ορίζει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Απεστάλη στο γραφείο Πρωθυπόυργού, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης, το Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Χανίω, τη  Διεύθυνση ΠΕΧΩ Περιφέρειας Κρήτης, τη Διεύθυνση Δασών Ν. Χανίων, την Πολεοδομία Χανίων, το Αστυνομικό Τμήμα Κανδάνουμ και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων:

“Παρακαλώ όπως ληφθούν υπόψη από τις υπηρεσίες σας τα συνημμένα στοιχεία ( αναφορές, φωτογραφίες, τοπογραφικά) προκειμένου να γίνουν άμεσοι έλεγχοι για την τήρηση της περιβαλλοντικής, δασικής, εργατικής νομοθεσίας σε συνάρτηση με την 1016/92/187 μηνύτηριας αναφοράς του κ. Κουκουτσάκη προς το Α.Τ. Κανδάνου .

Με την παρούσα ενημερώνουμε τις εισαγγελικές Αρχές ότι το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Χανίων απήντησε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον χώρο πριν την πάροδο μίας εβδομάδας ακόμα και ζητούμε την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών και παραλέιψεων για την αδικιολόγητη καθυστέρηση των οργάνων της εν λόγω Υπηρεσίας.

Επισής ζητούμε όπως η παρούσα ενταχθεί στη δικογραφία της μήνυσης 1016/92/187 ενώπιον του Α.Τ. Κανδάνου ως αναπόσπαστο μέρος αυτής.”
zarpanews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ