Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Απαντήσεις απαιτεί ο θάνατος του 4χρονου κοριτσιού – Ποιο ήταν το σκάφος που επέβαινε και πότε το έμαθαν οι ελληνικές αρχές

Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί η στάση των ελληνικών αρχών στην υπόθεση των 61 μεταναστών, οι οποίοι τελικά την Τρίτη αποβιβάστηκαν στις Μοίρες Ηρακλείου, αφού πρώτα θαλασσοδέρνονταν ανοιχτά της Κρήτης με το πλοιάριό τους για αρκετές ημέρες και που τελικά κατέληξαν μεν να σωθούν, αλλά ένα τετράχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του από ασιτία.

Το πρώτο και κύριο ερώτημα είναι αν το σκάφος με τους μετανάστες ήταν το ίδιο με εκείνο που είχε ζητήσει βοήθεια από τις 3 Σεπτεμβρίου ακόμα, όταν έγινε γνωστό πως ένα πλοιάριο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου καλώντας τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, έχοντας ακινητοποιηθεί ανοιχτά της Κρήτης (ΕΔΩ).

Οι επιβαίνοντες έλεγαν τότε ότι είχαν ξεμείνει από φαγητό και νερό.

Το σκάφος εκείνο βρισκόταν βόρεια της Κρήτης, ενώ αυτό που περισυνελέγη την Τρίτη νότια, αλλά ο αριθμός των επιβαινόντων είναι σχεδόν ο ίδιος. Στην πρώτη περίπτωση αναφέρονταν 60 άτομα, στη δεύτερη 63. Η εξάντληση από την έλλειψη τροφής ή και νερού είναι επίσης προφανής, μετά τον θάνατο του κοριτσιού.Το μεσημέρι της Τρίτης, ελικόπτερο σηκώθηκε για να παραλάβει το 4χρονο κοριτσάκι και το μετέφερε στην Κρήτη, αλλά οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων δεν μπορούσαν πια να κάνουν τίποτα, γιατί το μικρό παιδί είχε ξεψυχήσει, έχοντας υποστεί δραματική εξάντληση (ΕΔΩ).

Ωστόσο η επιχείρηση αυτή έγινε διότι τους μετανάστες είχε στο μεταξύ διασώσει το πλοίο “BBC Pearl”, το οποίο ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων της Μάλτας και εκείνο με τη σειρά του ειδοποίησε το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων, ότι χρειαζόταν να παραληφθούν δύο άτομα (το ένα ήταν το κοριτσάκι).

Το “BBC Pearl” μετά από αυτό μετέφερε τους 61 μετανάστες στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, από όπου μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών (ΕΔΩ).

Το δεύτερο ερώτημα που γεννάται, είναι αν οι ελληνικές αρχές γνώριζαν την ύπαρξη των μεταναστών και το ότι χρειάζονταν βοήθεια, πριν τους περισυνελέξει το φορτηγό πλοίο. Ναι μεν όταν τους μάζεψε το “BBC Pearl” βρίσκονταν σε περιοχή αρμοδιότητας Μάλτας, αλλά σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθούσε το στίγμα του σκάφους, εκείνο βρισκόταν κατά περιόδους και σε περιοχή ευθύνης της χώρας μας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το πλοιάριο αυτό φέρεται να είχε εκπέμψει SOS από το Σάββατο, στοιχείο που αν επιβεβαιθεί, θα υποδηλώνει ακόμα μια ομοιότητα με το σκάφος που βρισκόταν βόρεια της Κρήτης που αναφέρουμε παραπάνω.

zarpanews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ