Στο λιμάνι της Σμύρνης έριξε άγκυρα μετά από ένα ταξίδι που διήρκεσε σχεδόν 14 ώρες το «Smyrna di Levante».

Το πλοίο που ξεκίνησε χθες από τη Θεσσαλονίκη για το παρθενικό του ταξίδι στο δρομολόγιο που θα ενώνει τις δύο πόλεις, έγινε δεκτό με χαρά από τους Τούρκους.

Ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας Levante Ferries στην Τουρκία, Σεράπ Μπισέρ, εξέφρασε στα τουρκικά ΜΜΕ την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το πρώτο ταξίδι.

smirni2.jpg

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κύρια δραστηριότητα του πλοίου είναι η εμπορική. «Στόχος είναι η μετάβαση από τις χερσαίες στις θαλάσσιες μεταφορές, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και να συντομεύσει τους χρόνους αναμονής στις συνοριακές πύλες».

Επίσης, επισήμανε ότι η φράση «Γραμμή Φιλίας», που αναγράφεται στο πλοίο στα ελληνικά και τα τουρκικά, δείχνει, εκτός από την εμπορική, τη δυνατότητα του πλοίου να βοηθήσει και την τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο πολέων. Ο κ. Μπισέρ υπογράμμισε ότι τα ταξίδια θα συνεχιστούν το καλοκαίρι και τον χειμώνα, ενώ και ένα δεύτερο πλοίο θα είναι στην ατζέντα ανάλογα με τη ζήτηση. «Πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουμε με πληρότητα 80% τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες».

Ο καπετάνιος του πλοίου Χρήστος Μωραΐτης υπογράμμισε στα τουρκικά ΜΜΕ από την πλευρά ότι ήρθε για πρώτη φορά στη Σμύρνη και ότι το ταξίδι ήταν άνετο. Ένας από τους επιβάτες του πλοίου, ο Μεχμέτ Μπερμπέρογλου, σημείωσε ότι ζει στην Κωνσταντινούπολη, έφτασε με τη γυναίκα του στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες μέσω ξηράς και ήθελε να επιστρέψει με το πλοίο όταν έμαθε για τη νέα γραμμή. «Το πλοίο είναι υπέροχο. Δεν είχα ποτέ μια ανάλογη εμπειρία», τόνισε.

 

makthes.gr/