Connect with us

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το Creta24 στο συνέδριο του Ομίλου Grimaldi

Αποστολή: Κώστας Συλιγάρδος

75 χρόνια από την ίδρυση του, με φόντο το Τυρρηνικό πέλαγος, στην φυσική έδρα της εταιρίας, εκεί όπου όλα ξεκινούσαν το 1947 η οικογένεια Grimaldi καλωσόρισε στο κοσμοπολίτικο Sorento τους εκατοντάδες προσκεκλημένους της για το XXV EUROMED CONVENTION.

Το φετινό ετήσιο συνέδριο πραγματοποιείται ενώ ο Όμιλος  έχει ήδη «προκριθεί» στον β’ γύρο της διαδικασίας για την Ηγουμενίτσα και ενώ αναμένεται η διαδικασία που αφορά την αξιοποίηση και του λιμένα του Ηρακλείου.

«Το ενδιαφέρον μας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα παραμένει μεγάλο» μας εξηγούσε ανώτατο στέλεχος του Ομίλου που μίλησε μαζί μας στο περιθώριο της πρώτης μέρας των εργασιών.

Ο όμιλος άλλωστε δραστηριοποιείται σήμερα με τις θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου, την ACL (ΗΠΑ)την Finnlines (Φινλανδία) την Trasmed(Ισπανία) και την Minoan Lines/ Mιωνικές Γραμμές(Ελλάδα).

Το συνέδριο αποτελεί θεσμό για τις εξελίξεις στον κλάδο, το μέλλον και τις προκλήσεις στις θαλάσσιες μεταφορές.

Η εφοπλιστική οικογένεια της Ιταλίας γνωρίζει την σπουδαιότητα των θαλάσσιων δρόμων, αφού η ιστορία της αυτά τα 75 χρόνια σε Παγκόσμιο επίπεδο έχει αποδείξει ότι δεν είναι τυχαία “leader”.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στο επιβλητικό συνεδριακό κέντρο του Hilton,έγινε από τον Κυπριακής καταγωγής και στενό συνεργάτη του προέδρου του Ομίλου, Paul Κυπριανού που παρουσίασε το πρόγραμμα και το θέμα του συνεδρίου.

Ακολούθησε βιντεοσκοπημένο  μήνυμα του Έλληνα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη που χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου και τόνισε την σημασία αυτού για την ναυτιλία, τις προκλήσεις, μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον λόγω των εξελίξεων.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Ιταλός μεγαλοεφοπλιστής και οικοδεσπότης Emmanuel  Grimaldi έδωσε το στίγμα των εξελίξεων, και τους στόχους που έχουν τεθεί προκειμένου ο όμιλος να είναι επίκαιρος, ισχυρός και έτοιμος να ακολουθήσει τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία.

Από τις Μινωϊκές Γραμμές στο συνέδριο συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Μιχάλης Χατζάκης, ο Εντεταλμένος Εμπορικού τομέα Χρήστος Μπατσίδης,ο Διευθυντής του πρακτορείου της Ηγουμενίτσας Γιώργος Στριγκάρης και ο Πράκτορας του Ομίλου στην Πάτρα Αντώνης Κουνάβης.

Προσκεκλημένος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος είχε την χαρά  να ολοκληρώσει με επιτυχία, δυο μέρες πριν την αδελφοποίηση των δυο λιμένων (Ηρακλείου-Νάπολη)που είχε ξεκινήσει πριν μερικές εβδομάδες με την επίσκεψη αξιωματούχων στο Ηράκλειο και με αντίστοιχη αποστολή αντιπροσωπείας του ΔΣ του Οργανισμού στην εδώ τελετή.

ΠΗΓΗ – Creta24

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ