Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατηγορούν την Ελλάδα για απωθήσεις μεταναστών

Tο τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ελληνικό λιμενικό απωθήθηκε και οι παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Συντηρείται το κλίμα έντασης απέναντι στην Ελλάδα, από τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Γενί Σαφάκ, που επιμένει στους υψηλούς τόνους, με αφορμή αυτή τη φορά το μεταναστευτικό.

Η φιλοκυβερνητική εθνικιστική εφημερίδα αναφέρεται σε «απωθήσεις μεταναστών από δυνάμεις του ελληνικού λιμενικού» τις οποίες κατέγραψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Τους άφησαν να πεθάνουν»

Όπως υποστηρίζει η Γενί Σαφάκ το ελληνικό λιμενικό «πιάστηκε στα πράσα», κατά την απώθηση λαστιχένιας βάρκας που μετέφερε μετανάστες στο Αιγαίο. Το ελληνικό σκάφος όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα «παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και άφησε τους μετανάστες να πεθάνουν».

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ελληνικό λιμενικό απωθήθηκε και οι παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Κάνει δε λόγο για απάνθρωπες εικόνες που αποκάλυψαν για μία ακόμα φορά την ελληνική σκληρότητα.

Ούτε λέξη για τις τουρκικές ευθύνες

Στο δημοσίευμα δεν γίνεται ωστόσο καμία αναφορά στις ευθύνες των τουρκικών αρχών σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές αλλά και την εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Άγκυρα.

Το μεταναστευτικό είναι από τα ζητήματα που η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί σταθερά ως ζήτημα επίθεσης στην Αθήνα, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου blame game. Αποφεύγει δε κάθε αναφορά στις ευθύνες της Τουρκίας για αποτροπή του φαινομένου.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση των αντιδράσεων κατά των προσφύγων και των μεταναστών από τους πολίτες, αυξάνοντας τα φαινόμενα ξενοφοβικών αντιδράσεων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ