Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Τοποθέτηση Β. Κεγκέρογλου για τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό

Ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου σχολίασε με γραπτή δήλωση του τους όρους και τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν γύρω απ’ τον τουρισμό, απαιτώντας απ΄την κυβέρνηση να κάνει όσα απαιτούνται. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

”Οι καλές προοπτικές για την φετινή τουριστική περίοδο μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα για την τοπική κοινωνία, τους εργαζόμενους, όλους τους επαγγελματίες του χώρου και τους επιχειρηματίες που επενδύουν στον τόπο μας και το ανθρώπινο δυναμικό του.
Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει όσα απαιτούνται για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας.
Οι επιβατικές μεταφορές στον τουρισμό είναι ένας σημαντικός κλάδος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τον οποίο η ρύθμιση μέσω συλλογικών συμβάσεων για αξιοπρεπείς αμοιβές και όρους εργασίας είναι «εκ την ων ουκ άνευ» για την ασφάλεια των τουριστικών μεταφορών και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
Κανένας νόμος ή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να αποδώσει από μόνος του για τον Τουρισμό, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους όλα όσα μπορεί να προσφέρει μια συμφωνία και μια συλλογική σύμβαση εργοδοτών εργαζομένων.
Με αφορμή την κινητοποίηση του Σωματείου Ερμής των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, πιστεύω ότι η ενθάρρυνση για την επίτευξη συλλογικής συμφωνίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης είναι υποχρέωση όλων μας”.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ