Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση εργασίας με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Έπίσκεψη στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της επικειμένης σχολικής χρονιάς.

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής πραγματοποίησε εκτενείς συζητήσεις τόσο με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάμπρο Καρβούνη όσο και με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανούσο Μαραγκάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των διευθύνσεων.

Κατά τις συναντήσεις διαπιστώθηκε ότι με βάση τις σταθερές προσπάθειες στελέχωσης των τελευταίων ετών με μόνιμες προσλήψεις λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, διανύουμε την καλύτερη χρονιά σε επίπεδο έγκαιρης κάλυψης των σχολικών κενών. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου ενώ έγινε αναφορά σε ζητήματα μαθητικής διαρροής και στην ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανασχεδιασμού και ενίσχυσης των προσπαθειών στήριξης των ορεινών εκπαιδευτικών υποδομών του νομού.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Σήμερα, που διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, οφείλουμε ακόμα περισσότερο να ενισχύσουμε την εκπαίδευση. Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση συναντήθηκα με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου προκειμένου να ενημερωθώ για τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του νέου σχολικού έτους.
Την τελευταία τριετία έχουμε προχωρήσει σε μια σταθερή και ξεκάθαρη επιλογή στήριξης των εκπαιδευτικών μας υποδομών με νέους εκπαιδευτικούς.

Κατά την προηγούμενη προκήρυξη του 2021 το Ρέθυμνο θωρακίστηκε σε επίπεδο Α/θμιας Εκπ/σης με 153 μόνιμους εκπαιδευτικούς και σε επίπεδο Β/θμιας προσελήφθησαν 99 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Φέτος προσελήφθησαν 124 μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Α/θμιας και 83 μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Β/θμιας. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μέσα σε δυο χρόνια προστέθηκαν στο ενεργό μόνιμο εκπαιδευτικό μας δυναμικό 459 εκπαιδευτικοί.

Σε επίπεδο αναπληρωτών, ήδη συμπλήρωσαν κατά την Α Φάση τα λειτουργικά κενά σε επίπεδο Αθμίας 119 και αντίστοιχα σε επίπεδο δευτεροβάθμιας 142 εκπαιδευτικοί. Επιπρόσθετα, σε επίπεδο ειδικής αγωγής τοποθετήθηκαν 228 εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Α/θμίας και 45 εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Β/θμίας Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω οδηγούν για πρώτη φορά σε τόσο έγκαιρη κάλυψη των κενών σε επίπεδο γενικής εκπαίδευσης με ποσοστό που υπερβαίνει το 95% και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει σταματάει η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και κενών που δημιουργούνται όπως για παράδειγμα στην ειδική αγωγή.

Η προαναφερθείσα προσέγγιση αποτελεί χρέος μας απέναντι στα παιδιά και τους γονείς του Ρεθύμνου. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύει την ειδοποιό μας διαφορά σε επίπεδο προσέγγισης με όσους εν μέσω θέρους έσπευσαν να καπηλευτούν την αγωνία τους για τη στελέχωση σχολείων με μικρή μαθητική συμμετοχή.

Παράλληλα, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους μας έχει αναπτυχθεί μια συνολική στρατηγική σε σχέση με τη σχολική στέγη στο Ρέθυμνο. Έτσι, η νέα χρονιά μεταξύ άλλων βρίσκει το Ρέθυμνο:

Με την ίδρυση νέου μονοθέσιου νηπιαγωγείου στα Ακούμια.
Με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου στο δίκτυο των Πειραματικών Σχολείων της χώρας.
Με την ένταξη της κατασκευής του δημοτικού σχολείου Ρουσσοσπιτίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 4.385.432,00 ευρώ.

Με το υπό ανέγερση νέο 16ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού 3.604.375 ευρώ.
Με την έγκριση της ένταξης 2.000.000 ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης» για τη συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων Δήμου Μυλοποτάμου.

Με την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπήλιου ύψους 1.780.000 ευρώ και τη συντήρηση και επισκευή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Βασιλείου συνολικού ύψους 463.740 ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου συνολικού προϋπολογισμού 212.550 ευρώ.

Με την ένταξη της μελέτης και κατασκευής του εσπερινού ΕΠ.ΑΛ και του έργου στέγασης των αναγκών του παλιού δημοτικού και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων ύψους 1.500.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε με σταθερό βηματισμό την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας υποδομών με αμέριστη και σταθερή στήριξη στο έργο των εκπαιδευτικών και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ