Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Στα Χανιά ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα γίνουν δράσεις για την αντιμετώπιση των τροχαίων στην Κρήτη

Στα Χανιά βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και συναντήθηκε με αξιωματικούς.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την εικόνα της αστυνόμευσης τόσο εντός του νομού όσο και στο Αεροδρόμιο.

Στη συνάντηση, τέθηκε το θέμα της πάταξης των τροχαίων ατυχημάτων που μαστίζουν στην Κρήτη, διοργανώνοντας δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης με την κοινωνία και φορείς της αυτοδιοίκησης και την εκκλησία. «Θα παρακολουθούμε διαρκώς και από κοντά τη δράση της αστυνομίας πάνω σε αυτόν τον τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός

Ακόμα, συζητήθηκε πορεία του έργου της ενεργειακής αναβάθμιση του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο ο Υπουργός χαρακτήρισε έργο μεγάλης σημασίας, για την ασφάλεια των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός συναντήθηκε και με την Υποδιοικήτρια της τροχαίας Χανίων, Μάρθα Κίτσιου, η οποία το απόγευμα της Δευτέρας, έσωσε ένα 13 μηνών βρέφος από πνιγμό στην Παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά (δείτε ΕΔΩ).

Σχετικά με το κομμάτι της υποστελέχωσης, πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η αστυνομία εδώ και χρόνια, ο Υπουργός δήλωσε: «Η αστυνομία έχει ένα συγκερκιμένο δυναμικό , περί τους 56.000 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Φροντίζουμε για την ορθολογική κατανομή των αστυνομικών όσο αυτό είναι εφικτό».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα της εκπαίδευσης τον αστυνομικών, η οποία όπως είπε θα βελτιωθεί μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου για την βελτίωση της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως θα γίνει αποδέσμευση περίπου 1000 αστυνομικών οι οποίοι απασχολούνται για άλλους σκοπούς της υπηρεσίας, όπως για την μεταφορά των δικογράφων. Από τον Σεπτέμβριο, η συγκεκριμένη λειτουργία θα γίνεται ψηφιακά μέσω του gov.gr

Τέλος, ο Υπουργός απέκλεισε κι εκείνος από τη μεριά του το κομμάτι των πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχει αναφέρει κι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Υπουργός βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου όπου συνομίλησε με τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.

         

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ