Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Προσφυγή του Δήμου Ιεράπετρας στο ΣτΕ για να προσεγγίζουν τουριστικά πλοία το Γαϊδουρονήσι

Την ακύρωση των περιοριστικών μέτρων πρόσβασης κατά τη θερινή περίοδο στο εξωτικό νησί της Κρήτης, το Γαιδουρονήσι, ζητάει ο Δήμος Ιεράπετρας από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με απόφαση (11.3.2022) της συντονίστριας αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης απαγορεύτηκε από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2022 η αποβίβαση επισκεπτών στο Γαιδουρονήσι (κατά τη νεοτέρα ονομασία του νήσος Χρυσή).

Σύμφωνα με την προσβαλλόμενη απόφαση, απαγορεύεται η αποβίβαση επισκεπτών από τουριστικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, κ.λπ. «στις αυθαίρετες προβλήτες» που είναι στο νησί, ενώ επιτρέπεται στα πλοία αυτά ο περίπλους του νησιού και η αγκυροβολία πλησίον των παραλιών για να κάνουν θαλάσσια μπάνια οι περιηγητές.

Ακόμα, απαγορεύεται στους επισκέπτες να εισέρχονται στην ενδοχώρα του νησιού και να «κάνουν χρήση της σκιάς των θαλασσόκεδρων».

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση της συντονίστριας αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης παραβιάζει την συνταγματική αρχής της αναλογικότητας, το συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης, όπως θίγει και το δικαίωμα στην ιδιοκτησίας.

Ακόμη, κατά το Δήμο Ιεράπετρας η προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη γιατί εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο, αφού ο μόνος αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ