Connect with us

ΚΡΗΤΗ

“Πράσινο φως” για χρηματοδότηση πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αγίου Βασιλείου!

Εγκρίθηκε από το Υπουργείου Εσωτερικών η χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου που αφορά την πρόληψη – αντιμετώπιση ζημιών από καταστροφές που προκαλούνται από θεομηνίες.

Η συγκεκριμένη έγκριση αφορούσε το αίτημα που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης στον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής κατά την πρόσφατη επίσκεψη του με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η συγκεκριμένη πίστωση θα διατεθεί για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας καθώς και για αντιδιαβρωτικά έργα.

Επίσης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για την ανακατασκευή του δικτύου υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου υδροάδρευσης στις πληγείσες περιοχές με συνολικό προϋπολογισμό 188.000 ευρώ (μαζί με πόρους Δήμου ύψους 38.000 ευρώ). Η ανάθεση του έργου θα είναι άμεση λόγω κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και θα ξεκινήσει να εκτελείται τις επόμενες 20 ημέρες.

Ο Δήμαρχος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την άμεση έγκριση των αιτημάτων του Δήμου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη ο οποίος έχει επισκεφθεί κατ΄ επανάληψη την περιοχή καθώς και τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Επικοινωνία Γ. Κεφαλογιάννη- Σ. Πέτσα

Επικοινωνία με τον με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφορικά με την απόφαση Χρηματοδότηση Δήμων της χώρας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας» και ειδικότερα την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση έχει ως βασική στόχευση την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης ύψους 150.000 ευρώ δημιουργούν ένα πρώτο ουσιαστικό πλέγμα παρεμβάσεων για τις υποδομές της περιοχής.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη με αφορμή τη συνολική χρηματοδότηση ύψους 1.450.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους δήμους της χώρας και αντίστοιχα για τη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για το Δήμο Αγίου Βασίλειου. Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προς την περιοχή αυτή είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με όλες τις άλλες πληγείσες περιοχές αναδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Η χρηματοδότηση των ανωτέρω ποσών θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ. Η άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και δικτύων άρδευσης αναδεικνύει την εντατικοποίηση των προσπάθειών για την στήριξη της πληγείσας περιοχής αποτελώντας ένα πρώτο ουσιαστικό και χειροπιαστό βήμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ