Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του Αυστριακού τουρίστα στην Αγία Ρούμελη

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη και ολονύχτια επιχείρηση που στήθηκε από την Πυροσβεστική και την ΕΚΑΜ για τη διάσωση του 65χρονου Αυστριακού τουρίστα.

Ο ηλικιωμένος  ακινητοποιήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα σε γκρεμό, πάνω από την είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς, στην προσπάθειά του να πάει στην τοποθεσία Αγγελοκάμπι, ένα μικρό οροπέδιο σε ύψος 700 μέτρων.

Πυροσβέστες και άνδρες των ΕΚΑΜ πέρασαν τη νύχτα κοντά στον ακινητοποιημένο τουρίστα, με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται  τελικά στις 10 περίπου σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, δύο συνεργεία της ΕΜΑΚ με δέκα άτομα, ένα συνεργείο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης με πέντε άτομα, πραγματοποίησαν τη δύσκολη επιχείρηση, τοποθετώντας καρφιά και σχοινί μήκους 20 μέτρων, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον απερίσκεπτο επισκέπτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε χθες και σήμερα τους πυροσβέστες τα συνεργεία του ΕΚΑΜ από την Χώρα Σφακίων, προκειμένου να βρεθούν στην Αγία Ρουμέλη και από εκεί να επιχειρήσουν μια δύσκολη ανάβαση.

Πυροσβέστες και άνδρες των ΕΚΑΜ, απέδειξαν για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα και την ψύχραιμη και αποτελεσματική παρέμβασή τους, σε κρίσιμες καταστάσεις.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ