Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μπάχαλο με ανεμβολίαστους, εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Νέα εμβόλια κορονοϊού έρχονται στη χώρα μας, αλλά τα ερωτηματικά για το ποιος τελικά θα τα κάνει ολοένα και μεγαλώνουν. Σήμερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κλήθηκε να μιλήσει για το επικαιροποιημένο σκεύασμα που καλύπτει και τα στελέχη 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον, όμως στο τέλος έμεινε ένα αίνιγμα, ειδικά για όσους είναι ανεμβολίαστοι, παρά απλές, σαφείς απαντήσεις γύρω από ένα ήδη αρκετά πολύπλοκο θέμα.

Τη Δευτέρα, πάντως, αναμένεται να ξεκαθαριστεί το τοπίο από την Επιτροπή Εμβολιασμού που θα κάνει έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα.

Τελικά ποιος θα κάνει τα νέα εμβόλια;

Όπως δήλωσε σήμερα στο MEGA η κ. Παγώνη:

«Από τις οδηγίες που θα δοθούν τη Δευτέρα από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αυτοί που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο είναι οι άνω των 60, αυτοί που έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα, οι έγκυες, οι ομάδες οι ευαίσθητες όπως τις ξέρουμε όλοι».

Είπε ωστόσο στη συνέχεια ότι «οι άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου, δεν θα χρειαστεί για την ώρα να κάνουν και το καινούριο».

Όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις και θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «πρέπει να κάνουν και την τέταρτη, δίχως να περιμένουν το καινούριο εμβόλιο που θα έρθει τον Δεκέμβριο».

Για τους ανεμβολίαστους, είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν τα νέα εμβόλια:

«Όποιος δεν έχει κάνει καθόλου εμβόλια, δεν μπορεί να κάνει απευθείας το επικαιροποιημένο γιατί αυτό είναι αναμνηστική δόση στην ουσία. Ξεκινάνε να εμβολιάζονται κανονικά από την αρχή».

Μάλιστα, σημείωσε πως οι ανεμβολίαστοι είτε θα λάβουν τις δύο αρχικές δόσεις, είτε το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους νοσήσαντες, ενώ είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου, η κ. Παγώνη επισήμανε πως δεν θα προχωρήσουν στην τέταρτη δόση, αλλά θα κάνουν απευθείας το επικαιροποιημένο, τέσσερις μήνες μετά από την ανάρρωσή τους.

ieidiseis.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ