Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Νέος κύκλος καταθέσεων στα Χανιά για τους θανάτους ηλικιωμένων στο γηροκομείο «κολαστήριo»

Νέος κύκλος καταθέσεων για τις συνθήκες φιλοξενίας των τροφίμων στην Αγία Σκέπη έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr και ενώ οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί της δομής παραμένουν προφυλακισμένοι μετά την απολογία τους τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ογκωδέστατη δικογραφία που περιλαμβάνει σωρεία αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των ηλικιωμένων που οδήγησαν σε αδικαιολόγητα υψηλό αριθμό θανάτων, έχει επιστρέψει στην εκτέλεση και από τη μεριά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων έχουν κατατεθεί αιτήματα για κλήση νέων μαρτύρων. Ειδικότερα, ήδη έχουν δώσει κατάθεση πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ αναμένεται να καταθέσουν και ηλικιωμένοι που έχουν φιλοξενηθεί για μεγάλα διαστήματα άνω της πενταετίας στην δομή ενώ η δικογραφία συμπληρώνεται από ιατροδικαστικές εκθέσεις τεχνικών συμβούλων από τη μεριά της υπεράσπισης, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

7 κατηγορούμενοι

Για την υπόθεση κατηγορούνται επτά άτομα για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τις δύο ιδιοκτήτριες (μητέρα και κόρη) και τους δύο γιατρούς (γενικός γιατρός και ψυχίατρος) να έχουν προφυλακιστεί και τους τρεις εργαζόμενους να παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες.

Τα αδικήματα αφορούν τους θανάτους συνολικά 30 ηλικιωμένων και την απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 8, ενώ οι συνολικοί θάνατοι που καταγράφηκαν μετά την έρευνα των Αρχών στο ίδρυμα ανέρχονται στον ιλιγγιώδη αριθμό των 293 μέσα σε διάστημα μόλις έξι ετών (από το 2015 έως το 2021).

Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί και μάλιστα πρόσφατα προχώρησε σε αλλαγή ονόματος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ