Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Η Τουρκία είχε μια ευκαιρία να βελτιώσει τη σχέση της με την Ελλάδα – Τι είπε στο Σολτς για τις ίσες αποστάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την πρόσφατη έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας.« Τέτοιοι λεονταρισμοί δεν μπορεί να γίνουν ανεκτοί ούτε από την Ελλάδα ούτε από την ΕΕ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζητήσε από τους ηγέτες της ΕΕ εφόσον η Τουρκία επιμείνει σε αυτό το δρόμο των προκλήσεων το θέμα να συζητηθεί ξανά τον Ιούνιο στην τακτική Σύνοδο Κορυφής και εκεί να υπάρχει σαφής αναφορά για ρητή και ξεκάθαρη καταδίκη της περιττής και αχρείαστης -όπως τη χαρακτήρισε- τουρκικής προκλητικότητας.

Το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή μας είναι μια ακόμα εστία έντασης τώρα που δοκιμάζεται η παγκόσμια ειρήνη, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντίδραση του Όλαφ Σολτς όταν του έδειξε τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ξεκαθάρισα και στον Καγκελάριο ότι δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων από ένα κράτος μέλος της ΕΕ προς ένα άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, το οποίο απειλείται από μια γιετονική χώρα, η οποία μάλιστα έχει και καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ