Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: “Εγώ δεν ήξερα ποιον παρακολουθούσε η ΕΥΠ – Εκ των υστέρων τα έμαθα”

«Όσο περισσότερο ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλάει για το πρώτο εξάμηνο του 2015, συμμερίζομαι αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, Άγιο είχαμε και γλιτώσαμε από την απόλυτα καταστροφή. Ένας απόλυτος αχταρμάς, παρακολουθήσεων, δεν καταλάβαμε ποιος παρακολουθούσε ποιους. Δεν νομίζω ότι τιμά τον τέως πρωθυπουργό ότι αυτή η φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε υπουργό οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης. Ας είναι… Όλοι κρινόμαστε. Δεν πρόκειται να σχολιάσω τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κ. Βαρουφάκης», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τις παρακολουθήσεις.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την πρωτολογία του. «Να σχολιάσω την απάντηση του υπουργού κ. Γεραπετρίτη στον κ. Τσίπρα. Να σας συγχαρώ κ. Τσίπρα γιατί πραγματοποιήσετε μια ακόμα μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Προφανώς λογαριάσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτό λέγεται κοινοβουλευτική θρασυδειλία. Δέχεστε αυτό που είπε ο υπουργός». Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κατά την πρωτολογία του αναφέρθηκε σε μια συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής που ήταν απόρρητη. «Αναρωτιέμαι με τι άνεση έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και μιλάτε για μία συνεδρίαση η οποία είναι μυστική. Διπλό σφάλμα. Είστε πολιτειακός παράγοντας ο οποίος χρησιμοποιεί φράσεις που ειπώθηκαν σε απόρρητη συζήτηση και τις διαστρεβλώνει. Δεν σας φτάνει που αναμεταδίδατε την άλλη συνεδρίαση, αλλά βάλατε και στο στόμα του νέου διοικητή της ΕΥΠ πράγματα τα οποία δεν είπε. Μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους; Πώς αισθάνεστε ως τέως πρωθυπουργός που έρχεστε ανοικτά και παραβιάζετε το νόμο;

Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Αναρωτιόμουν μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν ήξερα τίποτα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ή άλλου πολιτικού ή δημοσιογράφου. Ο κ. Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο, αλλά ήταν σαφής και είπε ότι δεν ακούγατε κανένα πολιτικό, δημοσιογράφο. Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι δεν ακούγατε κανέναν. Αν το κάνετε θα έχετε παρανομήσει. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει δυνατότητα και δικαίωμα να γνωρίζει. Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Το γνωρίζετε. Εκτός αν είχατε άλλη σχέση με την ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών οι οποίες είναι διαβαθμισμένες», συμπλήρωσε.

«Εσείς γνωρίζατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω» συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός ή ο αμερικανός πρόεδρος γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες τους;

Αναρωτιέμαι αν εσείς γνωρίζατε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να οδηγήσουν να πάρετε αποφάσεις» συμπλήρωσε και τόνισε ότι το 2016 υπήρχε πόρισμα της ΕΥΠ, μια έρευνα που αφορούσε υποθέσεις διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ, και φέρεται ότι υπήρχαν συνομιλίες με τον υπουργό άμυνας και τη σύζυγό του. Και αναρωτιέμαι εγώ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας κάνει νταλαβέρια με κάποιον υπόδικο, έχετε αυτή την πληροφορία εσείς, και δεν κάνατε τίποτα; Απολύτως; Ας προσέχατε».

ΑΠΕΧΑ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

F/B Superstar (Ex.Superferry II) Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERSTAR: Επιστρέφει στην γραμμή των Σποράδων

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ