Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ένα μέτωπο μαίνεται η φωτιά στη Σαλαμίνα-Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος

KRETENEWS

Σε ένα μέτωπο μαίνεται η φωτιά στη Σαλαμίνα-Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι στη Σαλαμίνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει στο λόφο Πατρίς. Η κατάσταση και στο τρίτο μέτωπο είναι αντιμετωπίσημη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.
Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Το μέγεθος της καταστροφής στα Μέγαρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Φωτιές: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Παρακάτω, μερικές από τις ομάδες και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν δράση.

Καλύτερη εικόνα σε Σαλαμίνα και Μέγαρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη Σαλαμίνα από τα τρία μέτωπα, τα δυο έχουν τελειώσει. Υπάρχει μόνο αυτό στον λόφο Πατρις, αλλά εμφανίζει και αυτό καλύτερη εικόνα, όπως μετέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο NEWS 24/7 στις 20:32.
Την ίδια στιγμή, και στα Μέγαρα η εικόνα είναι επίσης σαφώς καλύτερη, ενώ όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου

Καλή χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, η εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση του οικισμού των Λαβάρων.
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων ΟΤΑ, καθώς και από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλακίκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυρκαγιά, που τώρα παρουσιάζει καλή εικόνα, εκδηλώθηκε πλησίον του οικισμού των Λαβάρων του Δήμου Σουφλίου, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων, ωστόσο δεν απειλήθηκαν κατοικίες, καθώς οι άνεμοι, έντασης 4 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ, έπνεαν προς την αντίθετη του οικισμού κατεύθυνση.

Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Δύο ασθενείς μεταφέρονται στη Νίκαια – Σε επιφυλακή το Θριάσιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στη Σαλαμίνα τα πύρινα μέτωπα. Πρόκειται κυρίως για περιοχές καμένες από προηγούμενα έτη, με φυσική αναγέννηση, κυρίως με χαμηλή βλάστηση. Σε διαδικασία εκκένωσης βρίσκεται το Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ασθενείς μεταφέρονται στη Νίκαια. Σε επιφυλακή το Θριάσιο για τυχόν εγκαυματιες.

Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση στην πυρκαγιά στα Μέγαρα

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων. Ειδικότερα, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.
Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν εκεί.
Στη πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
 Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι, ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι. Λίγο πριν τις 6 μ.μ. στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων να πράξουν το ίδιο και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Παλλήνη: 86χρονος γατζώθηκε από τα κάγκελα της αυλής και δεν αποχωρούσε από το σπίτι του

Εστία και στη Ραφήνα: 10 οχήματα της ΠΥ κινητοποιήθηκαν

Νέα εστία υπάρχει αυτή την ώρα στην περιοχή της Ραφήνας. Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από θερμοκήπιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν.

Σαλαμίνα: Εκκενώνονται οικισμοί και το Κέντρο Υγείας

Με τριπλό πύρινο μέτωπο δίνουν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΥ, το πρώτο μέτωπο μαίνεται στον λόφο Πατρίς, κοντά στο θέατρο, το δεύτερο στην περιοχή Ανεμόμυλοι και το τρίτο στην περιοχή Σαμάρι, λίγο μετά τις 18:00 της Τρίτης. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο τύπου ΑΒ 214.
Με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Θεράπωντος και να κατευθυνθούν προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Την ίδια πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι εκκενώνεται και το Κέντρο Υγείας.

ΔΕΔΔΗΕ – Η πορεία αποκατάστασης των ζημιών

Περισσότεροι από 10.700 καταναλωτές από το σύνολο των περίπου 15.000 που επηρεάστηκαν από την φωτιά στη Βόρεια και Ανατολική Αττική έχουν ήδη επανηλεκτροδοτηθεί, ανακοίνωσε απόψε ο ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι αργά το βράδυ εκτιμάται ότι θα έχουν επανηλεκτροδοτηθεί 180 υποσταθμοί από τους συνολικά 210 που υπέστησαν ζημιά. Στην περιοχή βρίσκονται περισσότερα από 400 άτομα και 150 οχήματα, καθώς και επιπλέον υποστηρικτικό προσωπικό.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την περιοχή των Μεγάρων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται εντατικά προκειμένου να αποκατασταθούν οι υφιστάμενες ζημιές και να ηλεκτροδοτηθούν οι περιοχές Αλεποχώρι, Ψάθα και Πόρτο Γερμενό εντός των επόμενων ωρών. Τα συνεργεία ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό για να ανταποκριθούν στην εξέλιξη της πυρκαγιάς.

λόγες δεκάδων μέτρων “καταπίνουν” τα δέντρα στα Μέγαρα

INTIME NEWS

Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Σαλαμίνας

Πυκνοί καπνοί σκεπάζουν και τη Σαλαμίνα – Σε πλήρη εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα

NEWS 24/7

Μία ανάσα από τα σπίτια η φωτιά στη Σαλαμίνα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, η φωτιά στη Σαλαμίνα βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από τα σπίτια.
Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ταυτόχρονες πυρκαγιές, να είναι μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ