Connect with us

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Λεμεσός-Πειραιάς: Με €130 εισιτήριο μετ’ επιστροφής με το πλοίο

Όσοι προγραμματίζετε ταξίδι για την Ελλάδα στις επιλογές σας θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η ακτοπλοϊκή  γραμμή Λεμεσός- Πειραιάς , ενδεχομένως και με σταθμούς σε Ρόδο και Κρήτη.

Η αισιοδοξία προκύπτει αφενός από την προεργασία της Υφυπουργού Ναυτιλίας ΝΑΤΑΣΑΣ ΠΗΛΕΙΔΟΥ και των επιτελών της και αφετέρου από το αίτημα πολιτών και πλοιοκτητών οι οποίοι θεωρούν ότι ως νησί η Κύπρος πρέπει να έχει και την επιλογή του ταξιδίου μέσω της θάλασσας. 

Η κ. Πηλείδου ενημερώνοντας την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής πριν από λίγο, επισήμανε ότι ήδη αποτάθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνει δεκτό το αίτημα της χώρας μας, αφού προκύπτει και θέμα κρατικών ενισχύσεων οι οποίες και θα ανέρχονται γύρω στα 5- 6 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο προς τους επιτυχόντες προσφοροδότες.

Η απάντηση της Ε.Ε αναμένεται  γύρω στον ερχόμενο Φεβρουάριο οπόταν και θα τρέξει αμέσως μετά η προκήρυξη προσφορών (50 μέρες η διάρκεια τους) για να εξευρεθούν ενδιαφερόμενοι. Όπως επισήμανε η Υφυπουργός υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και πολλοί Κύπριοι, Ελλαδίτες αλλά και Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το κόστος του εισιτηρίου υπολογίζεται γύρω στα 130 Ευρώ μετ’ επιστροφής (συμπεριλαμβανομένων των φόρων λιμανιών) και ανάλογα φυσικά με τον κάθε πλοιοκτήτη και την τιμολογιακή του πολιτική.

Πάντως ακριβό φαίνεται να είναι το κόστος της μεταφοράς αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας από και προς την Ελλάδα που θα κοστολογείται γύρω στα 300 Ευρώ. Προς τούτο αύριο θα γίνει συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Ναυτιλίας και του Υπουργού Μεταφορών ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ προς συζήτηση όλων των σχετικών θεμάτων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

F/B Superstar (Ex.Superferry II) Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERSTAR: Επιστρέφει στην γραμμή των Σποράδων

More in ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ