Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ανακαίνιση των οικημάτων στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας στο Τυμπάκι

Στο πλαίσιο βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και μέριμνας για το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή ανακαίνιση των οικημάτων «Φαιστός», «Γόρτυς», «Πυργιώτισσα» και «Αρκάδι» στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) Τυμπακίου Κρήτης, με επιλογή ενός τμήματος εκάστου κτιρίου ανά χρονική φάση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διαμονή σε αυτά και να επέλθει σταδιακά η τελική αναβάθμισή τους, σε οκτώ συνολικά επισκευαστικές – χρονικές φάσεις.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Ακατάλληλες οι συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) στο Τυμπάκι Κρήτης».

Φέτος, ανέφερε ο υπουργός, «έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό της Πολεμικής Αεροπορίας για την ανακαίνιση του οικήματος «Πυργιώτισσα»» ενώ συνέχισε: «Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αναβάθμιση μίας πτέρυγας (ισόγειο και 1ος όροφος), των κοινόχρηστων χώρων στο μέσο του κτιρίου και εσωτερική ηλεκτρολογική αναβάθμιση για τη μελλοντική τοποθέτηση κλιματιστικών συσκευών».

Οι εργασίες «θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους και θα καταστήσουν πλήρως λειτουργικό ένα τμήμα του εν λόγω οικήματος παραθερισμού, με δυνατότητα χρήσης του από το επόμενο έτος» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επισήμανε ότι στη συνέχεια «θα ξεκινήσει η ανακαίνιση- αναβάθμιση και των υπολοίπων οικημάτων του ΚΕΔΑ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του λειτουργικού προϋπολογισμού της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Λαμβάνονται», συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρτια προετοιμασία των υποδομών και την αποκατάσταση φθορών σε όλα τα ΚΕΔΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, και προς επίρρωση αυτού, διατίθενται ετησίως πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τα έσοδα που προκύπτουν από τις διαχειρίσεις εκμεταλλεύσεων του κάθε κέντρου».

«Η κάλυψη των αναγκών τους προτεραιοποιείται, σε συνάρτηση και με τις λοιπές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την κατανομή των πιστώσεων του προϋπολογισμού ΓΕΑ, ώστε να εξασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού και των οικογενειών τους» κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ