Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ακάρ για τα F-16: Η Ελλάδα πήγε πόρτα-πόρτα στις ΗΠΑ για να μην μας τα δώσουν

Για τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις του Κογκρέσου και να προχωρήσει η αναβάθμιση και η πώληση F-16, μίλησε στον τουρκικό Τύπο (A Haber) ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στις ΗΠΑ μέσα στον Αύγουστο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη στρατιωτική αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Μελετάται τι θα μπορούσε να είναι τεχνικά δυνατό: από τα ραντάρ, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και τις προσομοιώσεις στα νέα αεροσκάφη που θα αγοράσουμε. Οι προσδοκίες μας αφορούν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας αεροσκαφών. Οι επαφές εξελίχτηκαν πιο θετικά από ό,τι αναμενόταν. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε σήμερα ότι αυτή η διαδικασία θα είναι θετική μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών, βλέπουμε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και συζητάμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Μιλήσαμε χθες με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδεχόμαστε κανέναν όρο, κάτι που έχει ζητήσει η Ελλάδα» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Και συνέχισε: «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα το δεχτούμε αυτό. Εκτιμούμε ότι αυτό μπορεί να βελτιωθεί με τη δουλειά που πρέπει να γίνει τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στη Γερουσία. Η Ελλάδα μπήκε… σε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. Ούτε με πρακτικές, ούτε με την επιχειρηματική ηθική. Πήγαν πόρτα-πόρτα στους Αμερικανούς για να μην μας δώσουν αεροπλάνα, πήγαν στους Γερμανούς για να μην μας δώσουν υποβρύχια. Ό,τι κι αν κάνουν, εμείς παίρνουμε τη δουλειά μας στα σοβαρά, Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τις μεγάλες μας συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Όσο για την πώληση των αεροσκαφών; Είχαμε προγραμματίσει να αγοράσουμε F-35, αλλά υπήρξε μια δυσλειτουργία. Στοχεύουμε τώρα στην προμήθεια 40 F-16 Block 70 Wiper και στον εκσυγχρονισμό 70 αεροσκαφών F-16. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα οδηγηθούμε σε αρνητικό αποτέλεσμα, παρά τις καθυστερήσεις και τις δικαιολογίες».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ