Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

F-16 Block52+ από την 337 Μοίρα «Φάντασμα» το μαχητικό που κατέπεσε στην Ψαθούρα

Μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφους F-16 κατέπεσε στις 13.33 το μεσημέρι στη νήσο Ψαθούρα στο Αιγαίο, κοντά στην Αλόννησο. Ο πιλότος σώθηκε χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Βλέποντας το αλεξίπτωτο αλλά και με βάση το στίγμα του μαχητικού αεροσκάφους, κινητοποιήθηκαν αμέσως πλωτά και παραπλέοντα σκάφη για τον εντοπισμό του χειριστή του F-16 Block 52+ που κατέπεσε αλλά και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος έχει επικοινωνία με τα σωστικά συνεργεία, ώστε να παραληφθεί με ασφάλεια. 

Το F-16 κατέπεσε στο Αιγαίο στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ψαθούρας. Οπως πληροφορείται η LiFO ο χειριστής του μονοθέσιου μαχητικού αεροσκάφους πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα, έχει ήδη περισυλλεγεί από σκάφος που έπλεε στην περιοχή της νήσου Ψαθούρας στις Σποράδες και φαίνεται πως είναι καλά στην υγεία του.

Η Ελληνική ΠΑ είναι η πρώτη αεροπορία στον κόσμο που εξοπλίστηκε με τη συγκεκριμένη έκδοση F-16. Το συγκεκριμένα ανήκε στην 337 μοίρα «φάντασμα».

Τα Ελληνικά BLOCK 52+ ανήκουν στις 340, 343 και 337 μοίρες με χαρακτηριστικά κλήσης “Αλεπού, “Αστέρι” και “Ghost” αντίστοιχα. Επιχειρούν από τις αεροπορικές βάσεις της Σούδας (115 ΠΜ) και Λάρισας (110 ΠΜ).

LIFO

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ