Connect with us

MEDIA

Eurovision: Με μία… «ζαριά» η Μαρίνα Σάττι πέρασε στον τελικό

Με μια ζαριά η Μαρίνα Σάττι έφερε εξάρες, κερδίζοντας επάξια μια θέση στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Η ευρηματική χορογραφία ξεσήκωνε ανά διαστήματα το κοινό. Τα παραδοσιακά στοιχεία είχαν την τιμητική τους, ενώ βλέπαμε την Αθήνα από ψηλά όσο η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε ξαπλωμένη στο πάτωμα.

Η ελληνική συμμετοχή αποθεώθηκε στο Twitter, με τους χρήστες να λένε με νόημα «Σκουπίστε το ΟΑΚΑ» γιατί αυτή θα είναι η φετινή νικήτρια.

Αποθεωτικά τα σχόλια και από τους ξένους. Η Μαρίνα Σάττι τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή, παρά το γεγονός πως τραγουδούσε με φαρυγγίτιδα και υψηλό πυρετό.

Με αυτή την αντικειμενική δυσκολία, η Σάττι επικεντρώθηκε κυρίως στη χορογραφία, η οποία ήταν έξυπνη και σύγχρονη.

Κάποιοι σχολίασαν πως ξεχνούσε να κρατά το μικρόφωνο κοντά στο στόμα της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μερικές διακοπές στον ήχο.

Στους περισσότερους πάντως κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό, με τους πανηγυρισμούς στα backstage να μην έχουν προηγούμενο.

Viral έχει γίνει και το βίντεο που ανέβασε η Έλενα Παπαρίζου με τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι λίγο πριν τον ημιτελικό.

Η ερώτηση που δέχτηκε από Τούρκο δημοσιογράφο

Η Μαρίνα Σάττι μετά την πρόκριση της στο τελικό εμφανίστηκε ευδιάθετη και άνετη στη συνέντευξη Τύπου, αν και όπως είπε ήταν πιο αγχωτική από την σκηνή.

Στην συνέχεια ένας Τούρκος δημοσιογράφος της απηύθυνε ερώτηση λέγοντας της μάλιστα πως χτες βράδυ εκπροσωπούσε και την Τουρκία που δεν διαγωνιζόταν.

«Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό που είπες. Αγαπάμε πραγματικά την Τουρκία. Ο δάσκαλος μουσικής μου είπε κάτι που δεν θα ξεχάσω ότι η ηλικία της κουλτούρας και των παραδόσεων αυτών των περιοχών είναι πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία των συνόρων μεταξύ αυτών των χωρών», είπε η Μαρίνα Σάττι.

Το παντοτινό μας «Number One»

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, η Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και αποθεώθηκε τραγουδώντας το παντοτινό μας Number One!

Δεν ήταν ότι παραληρούσε το στάδιο. Δεν ήταν τα 700.000 κρύσταλλα στην εκθαμβωτική ολόσωμη φόρμα δια χειρός Βρεττού Βρετάκου. Είναι αυτή η εκρηκτική ενέργεια που εκπέμπει όπως τότε το 2005 που μας χάρισε την πρώτη θέση.

Πίσω στο 2003 μας γύρισε και η Σερτάμπ Ερενέρ, η οποία ερμήνευσε το εμβληματικό Everyway That I Can.

Στο Twitter το hashtag Eurovision ήταν νούμερο ένα, με πολλούς να σχολιάζουν τόσο τα ρούχα που φόρεσαν οι δύο παρουσιάστριες, όσο και διαγωνιζόμενους που επέλεξαν εκκεντρικές εμφανίσεις.

Μαζί με την Ελλάδα προκρίθηκαν άλλες 9 χώρες, μεταξύ αυτών και το Ισραήλ που φιγουράρει πλέον στα προγνωστικά στη 2η θέση.

Η ιταλική κρατική τηλεόραση αποκάλυψε κατά λάθος τα ποσοστά των ψήφων

Σε ένα ατόπημα υπέπεσε η ιταλική κρατική τηλεόραση Rai στη χθεσινή βραδιά του β’ ημιτελικού της φετινής Eurovision και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο πειθαρχικής δίωξης από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το κανάλι μετέδωσε καταλάθος τα ποσοστά της ψηφοφορίας, στα οποία μάλιστα φάνηκε το Ισραήλ να προηγείται με ποσοστό 39%.

Όπως τονίζει η ιταλική ημερήσια εφημερίδα «La Repubblica»: «φαίνεται ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αφορούν μόνο την ιταλική ψηφοφορία, αν και το σημείο αυτό είναι ασαφές».

Όμως, τονίζει η ίδια ιταλική εφημερίδα «η μετάδοση των αποτελεσμάτων της τηλεψηφοφορίας απαγορεύεται από τους κανονισμούς της EBU, οπότε η Rai κινδυνεύει με πειθαρχική δίωξη».

 

MEGA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in MEDIA