Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπεύθυνες οι κυβερνήσεις που λογαριάζουν ως κόστος τα μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών (VIDEO)

Η δολοφονία της 28χρονης από πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από Αστυνομικό Τμήμα όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει προστασία προκαλεί οργή και αγανάκτηση για τη στάση της Αστυνομίας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, η κοπέλα πήγε να ζητήσει βοήθεια και τα αρμόδια όργανα την εγκατέλειψαν δείχνοντας αδιαφορία, μη δίνοντας καμία σημασία ακόμα και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας όπως η συνοδεία της με ένα περιπολικό.

Ακόμα επισήμανε ότι είναι πρόκληση η κυβέρνηση να διαφημίζει αυτά τα μέτρα, όπως το panic button που έχει αποδειχθεί ανεπαρκές, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες με κίνδυνο τη ζωή τους.

Υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις που λογαριάζουν ως κόστος τα μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία και γι’ αυτό υπάρχει τεράστια έλλειψη ξενώνων, τεράστιες ελλείψεις δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Ψυχικής Υγείας, ενώ είναι χρονοβόρες και πολυδάπανες οι νομικές διαδικασίες. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ ζητά άμεσα να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων και των ευθυνών των αστυνομικών αρχών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ