Connect with us

ΑΠΟΨΗ

Το Κρήτη ΙΙ, η Αριάδνη και τα παράπονα των επιβατών…

Ένα ωραίο κείμενο άποψης από τον κ. Μανώλη Βιτζιλαιο, αναρτήθηκε σε ομάδα στα social.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ας δούμε το ΑΡΙΑΔΝΗ και στο Ηράκλειο με τα σινιάλα της Superfast, χθες Τρίτη 7 Μαΐου, λίγα λεπτά πριν την είσοδο του στο λιμάνι.

Για την ιστορία, ήρθε από Πάτρα λίγο μετά τις 12.30, στις 13.00 ξεκίνησε η φόρτωση, στις 15.15 αναχώρησε από το Ηράκλειο και 23.15 περνούσαμε τα φανάρια του Πειραιά.

Λίγο άτακτη φόρτωση στα γκαράζ, κόσμος πολύς, καμπίνες γεμάτες, σαλόνια γεμάτα, καταστρώματα γεμάτα και μόνο οι αεροπορικές ήταν χαλαρά.

Στο κεντρικό γκαράζ περίπου 10 φορτηγά και πολλά αυτοκίνητα, ενώ στο πάνω γκαράζ (Νο 5) γεμάτο μόνο με αυτοκίνητα.

Το πλήρωμα λίγο χαμένο και λογικό, για Ancona θα πήγαιναν, στο Ηράκλειο βρέθηκαν (κάποιος από το πλήρωμα μας είπε ότι μπήκαν στο πλοίο και άτομα για πλήρωμα από το Ηράκλειο), τεράστια η ουρά για την παραλαβή καμπίνας (αναμονή άνω του μισάωρου), αφού όλο τον όγκο των επιβατών τον εξυπηρετούσε μόνο μία γυναίκα, τιμές Ιταλίας στα μπαρ και στα εστιατόρια (νεράκι 500ml στα 0,60 λεπτά….αναψυκτικά 250ml στα 3 ευρώ, χοιρινό φιλέτο με πατάτες τηγανιτές στα 15 ευρώ).

Περίπου μία ώρα πριν φτάσουμε Πειραιά, γύρω στις 22.10, το πλήρωμα ειδοποιούσε να αφήσουμε τις καμπίνες και να παραδώσουμε τα κλειδιά στη ρεσεψιόν.

Η πόρτα από τη ρεσεψιόν που οδηγεί στο γκαράζ Νο5 (άνω γκαράζ), άνοιξε αμέσως μετά την πλήρη πρόσδεση του πλοίου, γεγονός που δημιούργησε λίγο εκνευρισμό στους επιβάτες, γιατί είχαν κληθεί ήδη μισή ώρα πριν να είναι στον χώρο της ρεσεψιόν για να κατέβουν στα αυτοκίνητα τους και είχε δημιουργηθεί αρκετός συνωστισμός, χωρίς να υπάρχει λόγος στην ουσία.

Ariadne Manos Vitzilaios

Γενικά υπήρχε μία γκρίνια από μεγάλη μερίδα επιβατών, από την αρχή, όχι προς το πλήρωμα και το πλοίο, αλλά προς την εταιρεία. Πολλοί από τους σημερινούς επιβάτες, ήταν επιβάτες που δεν ταξίδεψαν Μεγάλη Πέμπτη βράδυ για Ηράκλειο λόγω της βλάβης του ΚΡΗΤΗ ΙΙ, είχαν ήδη ταλαιπωρηθεί μία φορά και ήταν λογικό και με τη σημερινή περιπέτεια, που αντί στις 9 το πρωί έφυγαν στις 3 το μεσημέρι, να βγάζουν έντονη δυσαρέσκεια προς την Attica.

Μανώλης Βιτζιλαιος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΑΠΟΨΗ