Connect with us

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Την Τρίτη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον Αγ. Νικόλαο

Silver Spirit Angeliki S. Photography Heraclion Crete

Το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» θα κάνει «ποδαρικό» τη φετινή τουριστική περίοδο στο λιμένα Αγίου Νικολάου, με προγραμματισμένο κατάπλου στις 8 το πρωί, την ερχόμενη Τρίτη  9 Απριλίου.

Αυτός είναι ο λόγος που το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποφάσισε ομόφωνα την απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία σεκούριτι της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα, όπως προβλέπει το εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφάλειας Λιμένα.

Στο λιμάνι ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών καμερών καθώς και η εγκατάσταση των τερματικών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης, μέτρα ασφαλείας που έχουν ζητηθεί και από τις εταιρείες κρουαζιεροπλοίων – ειδικά των ισραηλινών συμφερόντων. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται τις ημέρες που είναι προγραμματισμένος κατάπλους και παραμονή κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι. Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε το έργο φύλαξης είναι η ίδια που παρείχε και πέρυσι τις αντίστοιχες υπηρεσίες και είχε υπογράψει σχετική σύμβαση με το Δ. Λιμενικό Ταμείο, ως η οικονομικότερη από τις τρεις που είχαν δώσει προσφορά.

Κριτική ασκήθηκε από πλευράς μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στη μειοψηφία (Δέσπω Καρνιαδάκη και Γεώργιος Λουκάκης) οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρχε επαρκής χρόνος όλο το προηγούμενο τρίμηνο ώστε να ζητηθούν προσφορές για το έργο ασφάλειας στο λιμάνι ώστε να επιλεγεί η οικονομικότερη. Επίσης ζήτησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να συνοδεύονται από σχετικές εισηγήσεις και αυτές να αποστέλλονται στα μέλη ένα τριήμερο πριν τη συνεδρίαση.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ  by Anatolh

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Viking Jupiter - Angeliki S photography - My favourite ships Gr - Port Heraklion 2024

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Viking Jupiter: Έδεσε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ