Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η οικογενειακή φωτογραφία μέσα από το αρχοντικό του Κασσελάκη στις Σπέτσες – Ο απολογισμός της «Συνεδρίασης των Σπετσών»

Καμπάνιες, συνεντεύξεις Τύπου, παρατηρητήριο τιμών, αυξήσεις μισθών, Τhink tank και προοδευτική φορολόγηση πρότειναν, ανάμεσα στα άλλα, στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο τριήμερο των τοποθετήσεών τους, στις Σπέτσες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Σπέτσες, 21 Ιανουαρίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες. Στην πυκνή πολιτική συνεδρίαση με τις 30 λεπτομερώς επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και τις 20 ώρες συλλογικής δουλειάς και διαλόγου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στην διαμόρφωση των αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών.

Το σχέδιο που πρότεινε, αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι παρουσιάσεις-εισηγήσεις των βουλευτών, σύνοψη των οποίων ακολουθεί:

Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Μαζί με τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης, με κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατική συμμετοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διατυπώνει τη δέσμευσή του για μία κοινωνία όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, έχοντας τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία Ισχυρή Βιώσιμη Πολιτεία, με ένα αναπτυξιακό κράτος. Για το λόγο αυτό και επεξεργαστήκαμε την πρότασή μας για μία ισχυρή, σύγχρονη, ανθρώπινη δημοκρατική πολιτεία, ένα κράτος δικαίου που δεν θα αφήνει κανένα και καμία μόνο ή μόνη. Μια πολιτεία με σχέδιο οικονομίας, χωροταξίας, περιβάλλοντος και δημόσιας διοίκησης για τη δίκαιη διπλή μετάβαση (κλιματική και ψηφιακή) και τη νέα οικονομία.

Και ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συζήτησή μας για μία νέα πλειοψηφική κοινωνική συμφωνία, με μία κοινωνία ενεργών πολιτών, που θα περιλαμβάνει και τα νέα επίδικα της ζωής μας, όπως το κράτος δικαίου, η δημοκρατική κοινωνία, η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η ισοτιμία και το δικαίωμα στη ζωή και στην πρόοδο.»

Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

πηγη : https://www.protothema.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ