Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές των 90 μεταναστών που βρέθηκαν ανοιχτά της Γαύδου

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε το λιμεναρχείο Χανίων, για τη διακίνηση των 91 μεταναστών που βρέθηκαν ανοιχτά της Γαύδου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά τον εντοπισμό, τη διάσωση και τη μεταφορά των μεταναστών, αρχικά στην Αγία Γαλήνη και μετέπειτα σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης πίσω από το Λιμεναρχείο, η λιμενική αρχή προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας 22, 25, 26 και 36 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Το εν λόγω περιστατικό είναι ένα από τα δεκάδες που έχουν παρατηρηθεί στο ακριτικό νησί το τελευταίο διάστημα, τη στιγμή που οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη έχουν γεμίσει τους χώρους φιλοξενίας.

Όπως προανέφερε το Flashnews.gr, η κατάσταση στην Κρήτη έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά της μεταναστευτικής κρίσης με περισσότερες από 1.500 αφίξεις από την αρχή του 2024 και με το «βάρος» της διαχείρισης να έχει πέσει στο Λιμενικό του νησιού που είναι ήδη υποστελεχωμένο καθώς από την Κρήτη στέλνονται στελέχη στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την Κρήτη να αποτελεί πλέον πύλη εισόδου μεταναστών επιβάλλει την άμεση παρέμβαση τόσο του Υπουργείου Μετανάστευσης όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΚΡΗΤΗ