Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, ανοιχτά της Φουκουσίμα

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA) ανέφερε πως ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Παράλληλα επισημαίνει πως δεν θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. H TEPCO, ο φορέας εκμετάλλευσης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, από τη μεριά της δήλωσε πως «δεν έχουν εντοπιστεί ανωμαλίες» στο εργοστάσιο ή αλλού στην περιοχή μετά το σεισμό.

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός στην Ιαπωνία, έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ταϊβάν. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού είναι εννέα νεκροί και σχεδόν 1.000 τραυματίες. Εξακολουθούν και αγνοούνται άνθρωποι, ενώ έχουν καταγραφεί εκτεταμένες υλικές ζημιές.

 

Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης μετά τον σεισμό στην Ταϊβάν

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι επιχειρήσεις διάσωσης στην Ταϊβάν για τον απεγκλωβισμό δεκάδων πολιτών, καθώς ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις και κατάρρευση κτιρίων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, περισσότερα από 100 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ εγκλωβισμένοι παραμένουν 131 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 50 εργαζόμενοι του Silks Place Hotel Taroko, οι οποίοι ταξίδευαν με τέσσερα μικρά λεωφορεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές προειδοποιούν για μετασεισμούς έως και 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τις επόμενες ημέρες, ενώ η μέχρι στιγμής μεγαλύτερη μετασεισμική δραστηριότητα ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ. Συγκεκριμένα, έχουν σημειωθεί 29 μετασεισμοί μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού στην ανατολική Ταϊβάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP / Reuters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ