Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά άρπαξαν καλώδια από φωτοβολταϊκό πάρκο αξίας 51.000 ευρώ

Την εξιχνίαση κλοπών και απόπειρες κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Χαλκιδικής είχε ως αποτέλεσμα η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες δύο άνδρες 22 και 24 ετών και ένας ανήλικος 17 ετών όλοι τους Ρομά και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική τέλεση κλοπών, είτε από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι διέπραξαν:

-Δύο κλοπές από υπό κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε περιοχή του δήμου Πολυγύρου της Χαλκιδικής, αφαιρώντας καλώδια και χαλκό συνολικής αξίας 51.000 ευρώ από 13 Φεβρουαρίου έως και 27 Φεβρουαρίου και

-Δύο απόπειρες κλοπής από φωτοβολταϊκά πάρκα σε άλλη περιοχή της Χαλκιδικής από δύο έως και 6 Μαρτίου

Επιπλέον αφαίρεσαν δύο οχήματα από περιοχές της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη μεταφορά των κλοπιμαίων. Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς, το τελευταίο 10ημερο του Δεκεμβρίου 2023, αφαίρεσε από δύο αγροτεμάχια σε περιοχή της Χαλκιδικής, καλώδια και ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.  iraklionews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ