Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στο Λαύριο: Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο αντιδήμαρχος και ο βοηθός του

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ο αντιδήμαρχος Λαυρίου και ο βοηθός του, που φέρονται ως δράστες της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες σε χορτολιβαδική έκταση στο Λαύριο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες (12.3.2024) στις 13:21 το μεσημέρι σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας Δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Και στους δύο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ στον καθένα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή).

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 13:21 σε υπαίθριο χώρο (χορτολιβαδική έκταση) που βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ