Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Παρίστανε τον ξενοδόχο και απέσπασε 11.000 ευρώ από επιχειρηματία

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που είχε καταγραφεί το Φεβρουάριο του 2021, με κατηγορούμενους τρεις Ρομά από την περιοχή της Καμηλόβρυσης, ήρθε προς εκδίκαση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Η υπόθεση ωστόσο αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2025, λόγω αποχής των δικηγόρων – μία συνήγορος των κατηγορουμένων είναι από άλλη περιοχή – και μέχρι τότε η επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο που είχε εξαπατηθεί και εκπροσωπείται από το δικηγόρο Λαμίας Παναγιώτη Φώσκολο, θα περιμένει να δει που πήγαν τα 11.000 ευρώ που «πέταξαν» από το λογαριασμό της.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2021. Τότε που ο κορωνοϊός είχε κλείσει τα περισσότερα ξενοδοχεία και γενικά υπήρχε μεγάλη ζήτηση για απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων.
Ο ένας εκ των Ρομά που εμπλέκεται – 32 χρονών σήμερα – φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να τηλεφώνησε στην επιχειρηματία που διατηρεί επιχείρηση σε περιοχή της Ζακύνθου και να της ζήτησε υπηρεσίες απολύμανσης για ξενοδοχείο που υποτίθεται διατηρούσε εκείνος στον κοσμοπολίτικο Άγιο Σώστη Ζακύνθου. Μάλιστα χρησιμοποίησε και το όνομα γνωστού της επιχειρηματία, που υποτίθεται τη σύστησε και φυσικά υπαρκτό και μάλιστα μεγάλο ξενοδοχείο στην ανωτέρω περιοχή της Ζακύνθου για το οποίο ήθελε τις υπηρεσίες απολύμανσης.

Με το πρόσχημα να της προπληρώσει την εργασία της, μέσω viva wallet, διαδικασία την οποία αγνοούσε η εγκαλούσα, κατάφερε να της αποσπάσει τους κωδικούς e-banking της προκειμένου να της καταθέσει τα χρήματα. Αντ’ αυτού έκανε τρεις μεταφορές χρημάτων 3.000 + 3.000 + 5.000 ευρώ προς υπαρκτούς λογαριασμούς που ανήκαν σε δύο αδερφούς από την Καμηλόβρυση και στον 32χρονο.

Ο τελευταίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, όταν η επιχειρηματίας πήγε στην Ασφάλεια Ζακύνθου, έχοντας διαπιστώσει ότι έχουν εξαφανιστεί τα χρήματα που είχε στον λογαριασμό της.

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι έχουν δηλώσει άγνοια για το πως έφτασαν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά κυρίως άγνοια χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ