Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια στη Βουλή – Μολότοφ και χημικά

Επεισόδια στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

«Έπεσαν» μολότοφ και χημικά στην Σταδίου και στη συνέχεια μπροστά στη Βουλή.

Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ατόμων.

 

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από περίπου μία ώρα, με αποτέλεσμα να «σπάσει» η πορεία στα δύο, η οποία συνεχίστηκε και έφτασε μέχρι το Σύνταγμα. Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 9 προσαγωγές ατόμων νωρίς το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο πλαίσιο προέλεγχων, που έγιναν πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.

 

Πάνω από 8.000 άτομα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Περισσότερα από 8.000 άτομα συμμετέχουν στις πορείες ενώ αυτήν την ώρα το κέντρο είναι απροσπέλαστο, και θα παραμείνει κλειστό έως αργά απόγευμα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

Κρατώντας πανό στα οποία γράφουν «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μην τολμήσουν να το ψηφίσουν» και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονται.

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, αντιδρούν 195 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων – την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

 

enikos.gr/ieidiseis.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ