Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήραν την απόφαση να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ηρακλείου για την επικινδυνότητα που υπάρχει με τις εφημερίες στο Βενιζέλειο

της Άννας Κωνσταντουλάκη

Την απόφαση να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ηρακλείου για την επικινδυνότητα που υπάρχει με τις εφημερίες στο Βενιζέλειο, πήρε πριν λίγο ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου.

Στο Βενιζέλειο εφημερεύει μια αναισθησιολόγος και δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα επείγοντα περιστατικά. «Δεν υπάρχει ασφάλεια στις εφημερίες » λένε οι γιατροί.

Ο Τομέας αποφάσισε:

1. Να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ηρακλείου ότι οι εφημερίες στο νοσοκομείο δεν γίνονται με ασφάλεια,είτε εφημερεύει,είτε όχι.
2. Αναβάλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία, συμπεριλαμβανομένων των ογκολογικών. Θα καλύπτονται μόνο τα περιστατικά που έχουν κίνδυνο ζωής. Τα άλλα θα παραπέμπονται στο ΠΑΓΝΗ.
3. Θα παραιτηθεί σύσσωμος ο χειρουργικός τομέας, αν δεν βρεθεί άμεσα βιώσιμη λύση.

Διεκδικούν εκ νέου θέσεις διοίκησης

Να σημειωθεί ότι τόσο ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου,όσο και ο διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιώργος Χαλκιαδάκης,το Σαββατοκύριακο βρισκόταν στην Αθήνα για να δώσουν εξετάσεις προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου θέσεις διοίκησης στην Δημόσια Υγεία ,χωρίς όλο το προηγούμενο διάστημα να φροντίσουν να βρουν μια λύση, έστω και προσωρινή, για να μην φτάσει σε αυτή την τραγική κατάσταση το Βενιζέλειο των 400 κλινών, που βρέθηκε να λειτουργεί με μια αναισθησιολόγο.

 

patris.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ