Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Η δολοφονία της Κυριακής, μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων τη στιγμή που μιλούσε με την Άμεση Δράση ζητώντας προστασία από τον πρώην σύντροφό της, δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα με γυναίκες που έπεσαν νεκρές από συντρόφους ή συζύγους ενώ προηγουμένως είχαν κάνει καταγγελίες για βία εναντίον τους.

Η Κωνσταντίνα στη Μακρινίτσα, η Γεωργία στην Σαλαμίνα, η Ελεονώρα στη Ζάκυνθο δολοφονήθηκαν από δράστες που προηγουμένως τους είχαν καταγγείλει στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία. To Newpost παρουσιάζει τις υποθέσεις που πάγωσαν το Πανελλήνιο και προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά ως προς τους χειρισμούς των αρχών πριν τα εγκλήματα.

Μακρινίτσα: Η δολοφονία της Κωνσταντίνας

Τον Απρίλιο του 2021 μία μητέρα ενός μικρού παιδιού μόλις 2.5 ετών, η Κωνσταντίνα, δολοφονείται από τον εν διαστάσει σύζυγό της με ένα μαχαίρι. Από το μένος του δεν γλιτώνει ο αδερφός της που πέφτει και αυτός νεκρός. Η κοπέλα που δεχόταν απειλές και βία, όπως και η οικογένειά της, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να προστατευθεί και προσέφυγε στις αρχές.

Στις 15 Ιανουαρίου 2021 η Κωνσταντίνα μετά από επεισόδιο που προκάλεσε ο εν διαστάσει σύζυγός της, πηγαίνει στην Αστυνομία για να ζητήσει προστασία ενώ υποβάλλει αίτημα για την ακούσια νοσηλεία του.

Στις 11 Μαρτίου 2021 ο σύζυγός θα περάσει από τις ψυχιατρικές εξετάσεις και εκδίδεται γνωμάτευση η οποία αποστέλλεται στην Εισαγγελία Βόλου.

Λίγες ημέρες πριν από έγκλημα, τον Απρίλιο, θα δημιουργήσει και πάλι επεισόδιο κατά της Κωνσταντίνας και της οικογένειάς της. Καλείται η Αστυνομία, τον συλλαμβάνει, αλλά μετά από λίγες ώρες αφήνεται ελεύθερος. Η εν διαστάσει σύζυγός του, καταθέτει αυτή τη φορά αίτημα για περιοριστικά μέτρα.

Στις 5 Απριλίου θα δολοφονήσει την άτυχη μητέρα και τον αδερφό της. Τραγική ειρωνία. Την επόμενη ημέρα είχε ορισθεί η συζήτηση για την ακούσια νοσηλεία του. Η απορία των περισσότερων μετά το έγκλημα ήταν πως κυκλοφορούσε ελεύθερος ο δράστης παρά τα συνεχή επεισόδια που προκαλούσε και τις καταγγελίες του θύματος που έβλεπε το κακό να έρχεται.

Σαλαμίνα: Εκτέλεσε τη Γεωργία μέσα στο πατρικό της

Η δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας, μέσα στο σπίτι της στη Σαλαμίνα στις 5 Δεκεμβρίου 2023 αποκάλυψε ότι η άτυχη γυναίκα, τέσσερις ημέρες πριν πέσει νεκρή από το χέρι του πρώην συντρόφου της, τον είχε καταγγείλει στις αρχές. Γείτονες αναφέρουν περιστατικά με ξυλοδαρμούς και φωνές.

Την 1η Δεκεμβρίου είναι άλλη μια ημέρα επεισοδίων. Ο 71χρονος χτύπησε την ίδια, το γιο της, τους έβρισε, τους απείλησε, άρπαξε κινητό και αυτοκίνητο. Η γυναίκα τρομοκρατημένη πηγαίνει στις αρχές και του υποβάλλει μήνυση. Αποκτά το panic button το οποίο όμως δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει και οι αστυνομικοί τη συμβουλεύουν να μην επιστρέψει σπίτι της.

Ο 71χρονος ήταν εμμονικός μαζί της και την εκτέλεσε με δύο σφαίρες. Αποκαλύφθηκε επιπλέον ότι τον είχε καταγγείλει και άλλη γυναίκα για ενδοοικογενειακή βία. Η Γεωργία ήθελε να σωθεί και γι’ αυτό προσέφυγε στις αρχές. Φοβόταν τον άνθρωπο που τελικά έγινε ο δολοφόνος της.

Ζάκυνθος: Τον είχε καταγγείλει δύο ώρες πριν την μαχαιρώσει μέχρι θανάτου

Τον Αύγουστο του 2022, η 40χρονη Ελεονώρα, ξυλοκοπείται άγρια και στο τέλος μαχαιρώνεται από τον σύζυγό της. Σύμφωνα με μαρτυρίες την ζήλευε υπερβολικά και η γυναίκα είχε αναγκαστεί να τον καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία. Είχε εκδοθεί μάλιστα και περιοριστικός όρος να μην την πλησιάζει.

Λίγες ώρες πριν από έγκλημα, την πλησιάζει για πρώτη φορά και προκαλεί ακόμη ένα επεισόδιο. Η γυναίκα τον καταγγέλλει στην αστυνομία που τον αναζητά προκειμένου να τον συλλάβει. Όταν η Ελεονώρα επιστρέφει στο σπίτι της, εκείνος θα σπάσει την πόρτα και θα εισβάλλει μέσα. Τη χτυπά άγρια με τη γυναίκα να προσπαθεί να σωθεί. Την προλαβαίνει στα σκαλοπάτια όπου και την δολοφονεί. Μία γειτόνισσα προσπαθεί να προστατεύσει τα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας ώστε να μην δουν τη μητέρα τους νεκρή.

Ο δράστης εξαφανίζεται και οι αρχές τον συλλαμβάνουν στην δουλειά του. Λειτουργούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Γυναίκες δολοφονημένες που προσπάθησαν να σωθούν, μίλησαν για τους εφιάλτες τους, κατήγγειλαν τους κακοποιητές τους αλλά δεν γλίτωσαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ