Connect with us

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

Ηράκλειο: «Μαζικοποιούμε το μπλόκο των Πεζών» – Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες των συλλόγων Αστερουσίων, Ηρακλείου και της επιτροπής αγώνα Τυμπακίου .

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητάνε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους ενώ υποστηρίζουν ότι στην χθεσινή συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη κάλεσε «τους γνωστούς από τα παλιά αβανταδόρους της κυβέρνησης στο χώρο των αγροτών και των κτηνοτρόφων».

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση στριμωγμένη από τους αγωνιζόμενους αγρότες -κτηνοτρόφους- μελισσοκόμους-αλιείς από τα μπλόκα στον Έβρο μέχρι τα μπλόκα στον Κόμβο των Πεζών στο Ηράκλειο και στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, βρήκε τους τοπικούς αβανταδόρους προκειμένου να ξεφύγει!

Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι συνάδελφοι μας στο Ηράκλειο, που δε μπορούν να σηκώσουν κεφάλι από την ανέχεια, εξαιτίας του δυσβάσταχτου κόστους παραγωγής, των κουτσουρεμένων επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων που ακόμα περιμένουν από τον ΕΛΓΑ, τις παράνομες ελληνοποιήσεις, τις τιμές που δεν καλύπτουν πολλές φορές ούτε το κόστος, τα ανύπαρκτα έργα υποδομών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, την προστασία από τις φωτιές, την αγροτική οδοποιία.

Όλα αυτά είναι μέσα στα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων της χώρας όπως προέκυψαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στη Νίκαια της Λάρισας. Αυτά έχουν βάλει οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι επί τάπητος στην προσεχή συνάντηση που θα γίνει με τον πρωθυπουργό.

Φυσικά κατανοούμε την προσπάθεια του κυρίου Αυγενάκη να κατευνάσει την οργή των αγροτοκτηνοτρόφων και για το σκοπό αυτό κάλεσε στη χθεσινή σύσκεψη, τους γνωστούς από τα παλιά αβανταδόρους της κυβέρνησης στο χώρο των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Μόνο που αυτή τη φορά ξεχάσανε τη λύρα και τα κεράσματα…

Φαίνεται ότι ο λόγος που γίνονται τέτοιου είδους συσκέψεις είναι η υπεράσπιση της θέσης του, βρίσκοντας χειροκροτητές της πολιτικής της κυβέρνησης, που εκτός των άλλων λένε τάχα μου ότι τα αιτήματα που έχουν βγάλει όλη την Ελλάδα στο δρόμο του αγώνα δεν αφορούν τους συναδέλφους μας από την Κρήτη.

Για να δούμε όμως:

  • Αφορά τους Κρητικούς ή δεν τους αφορά το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/kwh και κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια;
  • Αφορά τους Κρητικούς ή δεν τους αφορά το αίτημα να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ;
  • Αφορά τους Κρητικούς ή δεν τους αφορά το αίτημα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ όπως για παράδειγμα το αίτημα για ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και για τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα αμπέλια και τα εσπεριδοειδή.
  • Αφορά τους Κρητικούς ή δεν τους αφορά το αίτημα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, όπως με τα αμπέλια στο νομό μας, που δύο χρόνια τουλάχιστον είχαμε τεράστιες καταστροφές από τον περονόσπορο και τις βροχές;
  • Αφορά τους Κρητικούς ή δεν τους αφορά το αίτημα για τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
  • Αφορά τους Κρητικούς ή δεν τους αφορά το αίτημα, να παρθούν μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
  • Αφορά τους Κρητικούς ή δεν τους αφορά το αίτημα να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισής και προστασίας.
    Αυτά τα κοινά αιτήματα είναι συνάδελφοι που έχουν βγάλει τους αγροτοκτηνοτρόφους στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα και δίνουν ένα ανυποχώρητο αγώνα.
    Είναι τυχαίο τέλος ότι στη σύσκεψη δεν καλέστηκαν οι 2 Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις;
    Από εκεί που οι αγρότες ήταν υποκινούμενοι πάει να αναδιπλωθεί για να κερδίσει χρόνο. Μόνο που δε θα του βγει. Η πλειοψηφία των αγροτών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη είναι αποφασισμένοι! Τα μπλόκα πληθαίνουν συνεχώς! Συνεχίζουμε!

Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας εδώ και τώρα!!!
Μαζικοποιούμε το μπλόκο στον κόμβο των Πεζών!!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ