Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν προκύπτουν ενδείξεις τρομοκρατίας σχετικό με το μακελειό στο Σίδνει – Άγνωστο το κίνητρο του δράστη

Δεν προκύπτουν ενδείξεις τρομοκρατίας, σχετικά με το μακελειό στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, όπου 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την άγρια επίθεση του δράστη με το μαχαίρι, ενώ πολλά άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα βρέφος μόλις 9 μηνών.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, προς το παρόν το κίνητρο του μακελάρη, που σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, παραμένει άγνωστο. Ο μακελάρης ήταν 40 ετών και γνωστός στις Αρχές.

«Ο δράστης φαίνεται να έδρασε μόνος του», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction ξεπερνούν κάθε λέξη», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά του

«Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους, οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους. Οι σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», επεσήμανε.

Η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε, δεν άντεξε και κατέληξε

Μεταξύ των έξι ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στα ανατολικά του Σίδνεϊ είναι μία 38χρονη μητέρα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από τον δράστη στην προσπάθειά της να προστατεύσει το εννέα μηνών μωρό της.

 

Τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα όσο και το παιδάκι, μαχαιρώθηκαν από τον 40χρονο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να δώσει το βρέφος σε δύο άντρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η 38χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Vincent’s, οπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το μωρό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω των τραυμάτων που έφερε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μαζί με άλλα επτά άτομα.

 

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, σκοτώθηκε από μια γυναίκα αστυνομικό στον τόπο του εγκλήματος. Η αστυνομία είναι βέβαιη ότι ενεργούσε μόνος του. «Δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε εξέλιξη» ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Το χρονικό και η ηρωίδα αστυνομικός

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (13.4.2024) όταν ο δράστης μπήκε στις 15:10 μέσα στο εμπορικό κέντρο για να αποχωρήσει λίγη ώρα αργότερα.

Ωστόσο, επέστρεψε ύστερα από δέκα λεπτά και επιτέθηκε με ένα μαχαίρι σε τουλάχιστον εννέα επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Μια αστυνομικός μόνη της και χωρίς ενισχύσεις που βρισκόταν στο σημείο, άρχισε να τον καταδιώκει.

Όταν πλέον είχαν φτάσει στο πέμπτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, ο δράστης γύρισε και στράφηκε κατά της αστυνομικού.

Η ίδια δεν δίστασε και τον πυροβόλησε επί τόπου.

 

 

Στην ίδια ενημέρωση, αναφέρθηκε πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης κινήθηκε μόνος του.

newsbeast.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ