Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεκάδες πολεμικά drone του Ιράν πετούν προς το Ισραήλ

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μέση Ανατολή. Το βράδυ του Σαββάτου (13/4), δεκάδες πολεμικά drone του Ιράν απογειώθηκαν με προορισμό το Ισραήλ και ήδη πετούν στον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Η Ιορδανία έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στην Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Al Mamlaka.

Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά σχεδιαζόμενη επίθεση» εναντίον του από το Ιράν και τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, χωρίς να δώσει στοιχεία για την απειλή.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι δεκάδες drone κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ο IDF βρίσκεται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ.

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drone φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Στο Ηράκλειο το πλοιο Αριάδνη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αναχώρησε το Power Jet, από το λιμάνι του Ηρακλείου

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ